LPRAP priekšsēdētājs S.Maksimovs tiekas ar Latvijas vēstnieku Beļģijā

Latgales plānošanas reģiona un Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs ceturtdien, 28. aprīlī, Briselē apmeklējot Eiropas Komisiju, tikās ar Latvijas vēstnieku Beļģijā Andri Razānu.

Tikšanos S.Maksimovs iniciēja, lai pārrunātu sadarbības veicināšanu starp Latvijas un Beļģijas pašvaldībām, ko A.Razāns izvirzījis par vienu no saviem uzdevumiem savā darbā vēstniecībā.
“Latgales plānošanas reģions ciešāku sadarbību redz kopīgos pašvaldību projektos, kas veicinātu arī labās prakses apmaiņu dažādās jomās,” tikšanās laikā minēja LPRAP priekšsēdētājs S.Maksimovs.

Kā tiekoties uzsvēra Latvijas vēstnieks Beļģijā, īpaši perspektīvas šādai sadarbībai šķiet pašvaldības Flandrijā, taču tik pat labi viņš gatavs veicināt sadarbību arī ar Valonijas pašvaldībām. Ciešākā sadarbības veidošanā vēstniecība gatava iesaistīt arī divus Latvijas goda konsulus Beļģijā (vienu – Flandrijā, otru – Valonijā).

Sarunas laikā puses pārrunāja iespējamās sadarbības jomas. Kā nozīmīgākās būtu izglītība (sadarbība starp skolām), digitalizācija, risinājumi energoefektivitātes veicināšanai, aprites ekonomika, kurās Latgales pašvaldībām būtu interesanti uzzināt Beļģijas pašvaldību labo praksi un veidot ciešākas nākotnes sadarbības saites.