“Lielais plosts 2022” Indrica – Lielbornes muiža!

Doties ar laivu pa Daugavas lokiem ir jūsu sen lolots sapnis? Steidzat to piebildīt jau 21.maijā, piedaloties ūdenstūrisma pasākumā

“Lielais plosts 2022”  maršrutā Indrica – Lielbornes muiža

Šis ir ilgi gaidītais laivu brauciens, par kura organizāciju un atraktivitāti rūpējas citi, kura noslēgumā, iespējams, pirmā šīgada zaļumballe!

20.maijs, piektdiena
Iespējams ierasties un nakšņot Lielbornes muižas telšu pilsētiņā (1 nakts 5 EUR no personas, 2 naktis : 7 EUR no personas) vai viesnīcā. Iespējams pasūtīt un baudīt arī vakariņas un brokastis.

Vakariņas: 15 EUR*
Brokastis: 10 EUR*

*Piedāvājums Lielā plosta dalībniekiem!

21.maijs, sestdiena
Saulaina un silta diena, gaisā virmo dienvidu vējš!
Ceļamies neilgi pēc rīta gaiļiem un brokastojam. Brokastis 7.00. Dalībnieki, kas ierodas no rīta, lūdzu plānojiet iebraukt ne vēlāk kā 7.45, lai atstātu automašīnu un paspētu uz transfēru.

8.00 Autobuss maršrutā Lielbornes Muiža- Indrica;
8.45 – 9.30 Reģistrēšanās pie Indricas Romas katoļu baznīcas.
10.00 – Starts netālu no Indricas Romas katoļu baznīcas.

Pēc aptuveni 14 km – pieturvieta “Akmeņainā pludmale”. Atpūta, nelielas uzkodas.
Pēc aptuveni 2 km – draudzīga un saliedēta iepeldēšana Krāslavā.
Pēc aptuveni 5 km – pieturvieta brīvdienu mājas “Skerškāni” aprīkotajā atpūtas laukumā. Latgales kulinārā mantojuma zupa. Izkustēšanās ar zorb bumbām.
Pēc aptuveni 14 km – Finišs “Lielbornes muižas” Daugavas krastā.

Pasākuma saviesīgā daļa
Katrs dalībnieks saņems piemiņas suvenīru.  Atsevišķi tiks apbalvotas organizētas grupas/kolektīvi (virs 10 cilvēkiem) sekojošās nominācijās:
Vissaliedētākais kolektīvs;
Izdomas bagātākais kolektīvs, veidojot tērpus un rotājot savas laivas pēc vienota stila;
Vislielākais kolektīvs.
Vakara turpinājumā: kopīga fotografēšanās. Darbosies foto stūrītis Lielbornes muižas teritorijā. Latgales kulinārā mantojuma uzkoda.
Dalībnieku zaļumballe ar muzikālo apvienību “TERMOSS”.
Lielbornes muižā iespējams arī vakariņot, vakariņas lūgums pasūtīt savlaicīgi, lai varētu apkalpot visus ēst gribētājus. Darbosies bārs, piedāvāsim gan saldējumu, gan Lielbornes muižas amatalu, brendiju un, protams, dzērienus dāmām.

Arī šo nakti varēs palikt Lielbornes muižas telšu pilsētiņā (5 EUR persona) vai viesnīcā.

Ja dzīvojat Krāslavā, šī ir jūsu iespēja piedalīties! Pasākumam tiks nodrošināts no rīta autobuss uz Indricu (8.30), bet vakara noslēgumā plkst 22.00 autobuss no Lielbornes muižas atpakaļ uz Krāslavu.

22.maijs, svētdiena
Lielbornes muižas īpašniecei – SIA BORN 26.gadi!
Brokastis no plkst 8.30 līdz 10.30; Kopā ar brokastu kafiju svētku torte!
Uzdāvini Lielbornes muižai savā mājā neiederīgu, bet nesasistu Rīgas porcelāna izstrādājumu un saņem pēc savas izvēles karsto dzērienu bez maksas! Mēs dāvātos traukus, vāzes, statuetītes centīsimies saglabāt un atrādīt Lielbornes muižas viesiem tuvā un tālā nākotnē.

Dalības maksa: 15,00 EUR no personas, no 16.maija: 20 EUR no personas.  Bērniem līdz 12 gadiem dalība ir par brīvu.
Dalības maksā iekļauts: glābēja un mediķa pakalpojumi, transports dalībnieku nogādāšanai uz starta vietu, piemiņas balva, ēdināšana pasākuma norises laikā, pasākuma fotografēšana un filmēšana, fotosesija speciāli iekārtotā foto stūrītī, noslēguma pasākuma organizēšana.

Laivu noma

Laivas dalībnieki nodrošina paši vai iznomā.
Laivu noma Lielbornes muižā tiks piedāvāta par speciālu cenu 30 EUR par laivu, kas pilnā ekipējumā jūs jau gaidīs startā!
Organizatoriem ir tiesības neļaut piedalīties braucienā dalībniekiem, kuriem, pēc organizatoru domām, ir konkrētajam pasākumam tehniski vai vizuāli nepiemēroti peldlīdzekļi. Dalībnieki pasākumā drīkst piedalīties ar tehniskā kārtībā esošu laivu. Pirms laivu nolaišanas ūdenī, ir jāveic rūpīga tās ārējā apskate, lai pārliecinātos, vai tai nav kādi ārēji bojājumi, piemēram, caurumi. Aizliegts lietot laivu, ja tai tiek konstatēti ārēji bojājumi. Peldvestes ir obligātas visiem dalībniekiem.

Kontakti uzziņām, naksmītnēm, ēdināšanai un laivu nomai:
Nora: 29284480 (arī WhatsApp); nora@lielbornesmuiza.lv

Uz tikšanos Daugavas lokos!