Latgales SEZ uzņēmums “Pulsar Optics” ziedo 150 tūkstošus eiro Ukrainas bēgļu atbalstam

Lietuvas augsto tehnoloģiju uzņēmuma “Yukon Advanced Optics Worldwide” meitas uzņēmums SIA “Pulsar Optics” ziedojis 150 tūkstošus eiro, lai atbalstītu Ukrainas bēgļus Latvijā, pārskaitot līdzekļus vairākām organizācijām, tostarp jauniešu organizācijai “Young Folks LV”, sociālās iniciatīvas centram “Common Ground” un biedrībai “Latvijas Sarkanais Krusts”.

Jauniešu organizācija “Young Folks” pulcē cilvēkus vecumā no 12 līdz 25 gadiem Rīgā, Daugavpilī un Jelgavā, lai palīdzētu viņiem pašrealizēties un atrast savu aicinājumu, pelnīt un būtu laimīgiem. Sociālās iniciatīvas centrs “Common Ground” ir vieta, kur tiek radīti apstākļi ikvienam, kurš bijis spiests pamest savas mājas Ukrainas kara dēļ, kā arī tiem, kuri vēlas viņus atbalstīt. No pirmdienas līdz sestdienai ukraiņu bēgļiem ir atvērta bibliotēka, rotaļu istabas bērniem, kopdarba telpa, kā arī tiek nodrošināta iespēja izmazgāt un izžāvēt drēbes, apavus un citas lietas. Savukārt biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts” ir viena no lielākajām brīvprātīgo organizācijām Latvijā, kas jau no pirmās pastāvēšanas dienas visā valstī palīdz grūtībās nonākušiem cilvēkiem.

“Sirsnīgs paldies uzņēmumam SIA “Pulsar Optics” par nozīmīgo ziedojumu. Bez uzņēmēju finansiāla atbalsta un brīvprātīgo ikdienas iesaistes mums nebūtu iespējas nodrošināt “Common ground” centra darbību visu šo mēnešu laikā, kopš Krievijas uzsāktā kara Ukrainā. Līdz šim centru apmeklējuši vairāk kā 10 000 cilvēku un, jāatzīst, ka palīdzības nepieciešamība nav mazinājusies. Šobrīd visiem ir bažas par ziemas mēnešiem un ar tiem saistītajām vajadzībām un izdevumiem. Mums ir jāturpina palīdzēt un rast risinājumus, lai ikviens, kas meklē patvērumu šeit, justos droši un iespējami īsā laikā varētu iekārtoties un integrēties vietējā sabiedrībā, kamēr atgriešanās mājās vēl nav iespējama,” saka sociālās iniciatīvas centra “Common Ground” izveidotāja Inese Dābola.

“Šis gads bija sarežģīts dažādu iemelsu dēļ, taču mūsu visu uzdevums ir palīdzēt tiem cilvēkiem, kuri, bēgot no kara, nonākuši Latvijā. Mēs vēlamies pateikties Ukrainas vēstniecībai Latvijā par sadarbību un organizāciju, kuras izvēlēties ziedojumam, ieteikumiem, kā arī ikvienam, kurš rūpējas par to, lai ukraiņi šeit justos gaidīti un atbalstīti,” saka “Yukon Advanced Optics Worldwide” komunikācijas vadītājs Germanas Kavalskis.

Latvija nav vienīgā valsts, kurā uzņēmums sniedza sociālo atbalstu Ukrainas bēgļiem. “Yukon Advanced Optics Worldwide”, SIA “Pulsar Optics” mātes uzņēmums ziedojis vairāk nekā 1,5 miljonus eiro dažādu projektu īstenošanai, kuru mērķis ir palīdzēt ukraiņu bēgļiem, tādējādi palīdzot nevalstiskajām organizācijām parūpēties par tiem, kas no kara bēguši uz Lietuvu un Skotiju. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā uzņēmums ziedoja līdzekļus, lai finansētu brīvprātīgo kustību, kas Lietuvā strādā ar ukraiņu bērniem. Brīvprātīgie organizēja vasaras nometnes, ārpusstundu aktivitātes, ekskursijas pa pilsētu, sagādāja apģērbu, rotaļlietas un citus nepieciešamos sadzīves priekšmetus. “Yukon Advanced Optics Worldwide” finansē ukraiņu skolas Viļņā darbību, kurā šobrīd mācās 400 bērnu no dažādām Ukrainas pilsētām: uzņēmums palīdzēja izglītības iestādei iekārtoties un finansēja tās darbību.

Kara sākumā “Yukon Advanced Optics Worldwide” arī palīdzēja saviem Ukrainas darbiniekiem un viņu ģimenēm evakuēties un apmesties uz dzīvi citās valstīs, kā arī finansiāli palīdzēja Ukrainā palikušajiem. Kopš 2021.gada SIA “Pulsar Optics” Daugavpilī ražo termovizuālo aprīkojumu civilajām vajadzībām, nodarbinot aptuveni 200 darbinieku. Pašreiz uzņēmums ir arī Latgales Speciālās ekonomiskās zonas kapitālsabiedrība un viens no lielākajiem ārvalstu investoriem Latgalē.

Yukon Advanced Optics Worldwide izstrādā daudzpusīgus termovizorus, digitālo nakts un dienas optiku, kura tiek izmantota medību, jūras un drošības industrijā. Uzņēmums ir celmlauzis civilo termovizoru ražošanā, tā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 70 valstīm visā pasaulē, un to galvenie tirgi ir Amerikas Savienotajās Valstīs un Eiropā. Uzņēmums ir viens no nedaudzajiem ražotājiem, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu, un šodien tas piedāvā vairāk nekā 200 izstrādājumus. Uzņēmumu veido 9 uzņēmumi, kuru galvenā mītne atrodas Lietuvā, 7 pasaules valstīs, kur tajos strādā vairāk nekā 1000 darbinieku.