JSPA novembrī piedāvā plašas pasākumu un mācību iespējas jaunatnes jomā

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) 2022. gada novembrī jauniešiem un jaunatnes jomā iesaistītajiem, tai skaitā organizāciju un pašvaldību pārstāvjiem, piedāvā daudzveidīgus pasākumus, mācības un projektu darbnīcas. Savukārt starptautisku iespēju interesentiem – pieteikties pieredzes apmaiņas vizītei Somijā, piedalīties tiešsaistes mācību kursā par starptautisko darbu ar jaunatni un informatīvā sesijā par “Erasmus+” centralizēto konkursu.

Lai veiksmīgi sagatavotu Jaunatnes līdzdalības projektu pieteikumu programmā “Erasmus+”, laika posmā no 2022. gada 22. novembra līdz 2023. gada 20. janvārim Latvijas reģionos norisināsies Jaunatnes līdzdalības projektu darbnīca. Organizāciju un iestāžu (skolu, jauniešu centru) pārstāvju komandas aicinātas pieteikties darbnīcām:

Kvalitātes zīmi ieguvušu organizāciju pārstāvji aicināti piedalīties ikgadējā “Eiropas Solidaritātes korpuss” pasākumā, kas norisināsies 25. – 26. novembrī Jūrmalā. Tā laikā būs iespēja atskatīties gan uz paveikto un uzsākto 2022. gadā, gan plānoto 2023. gadā, dalīties ar savas organizācijas pieredzi un dzirdēt citu organizāciju stāstus, kā arī iegūt citu būtisku informāciju un pieredzi. Pieteikšanās līdz 14. novembra plkst. 12.00, aizpildot elektronisku anketu.

Tāpat 25. – 26. novembrī Jūrmalā notiks arī ikgadējā brīvprātīgo tikšanās visiem, kas no Latvijas devušies brīvprātīgajā darbā īsāku vai garāku laiku. Šogad pasākumā iespējams piedalīties arī visiem brīvprātīgajiem, kuri veikuši savu brīvprātīgo darbu tepat – Latvijā. Pieteikšanās līdz 14. novembra plkst. 12.00 elektroniski.

Jaunatnes darbinieki un darbā ar jaunatni iesaistītie 22. un 23. novembrī var piedalīties tiešsaistes mācībās par veiksmīgas sociālo tīklu stratēģijas izveidi, lai veicinātu izpratni par vispārējo digitālo prioritāti un tās pielietošanu darbā ar jaunatni, kā arī paaugstinātu dalībnieku kompetenci veidot stratēģisku sociālo tīklu lietojumu veiksmīgai jauniešu auditorijas piesaistei un noturēšanai. Pieteikšanās līdz 16. novembrim, aizpildot pieteikuma anketa.

Savukārt, lai veiksmīgi izstrādātu un sagatavotu “Partnerības sadarbībai” (“Sadarbības partnerības” un “Maza mēroga partnerības”) projektu pieteikumu programmā “Erasmus+”, organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties divu līmeņu klātienes projektu darbnīcai 14. – 16.decembrī un 25. – 27.janvārī. Pieteikšanās 1. līmeņa mācībām līdz 30. novembrim elektroniski.

Izsaki savu viedokli par sadarbību ar JSPA 2022. gadā

Ikviens, kas šī gada laikā sadarbojies ar JSPA, aicināts izteikt savu viedokli par sadarbību un JSPA darbu 2022. gadā, aizpildot aptauju. Jūsu viedoklis un vērtējums ir ļoti svarīgs, lai sekmētu aģentūras izaugsmi. Tā ir anonīma, un dati tiks izmantoti tikai apkopotā veidā! Aptauju iespējams aizpildīt līdz 23. novembrim (ieskaitot): forms.office.com/r/V8pLWjwPKe.

Piedalies konferencē darbā ar jaunatni iesaistītajiem “Latvija jauniešu acīm”

Darbā ar jaunatni iesaistītie aicināti piedalīties Izglītības un zinātnes ministrijas organizētā konferencē “Latvija jauniešu acīm”, kas notiks 16. novembrī b/a “Turība”, Rīgā. Reģistrēties konferencei iespējams līdz 9. novembrim (ieskaitot), aizpildot elektronisku pieteikuma anketu.

Starptautisku mācību un pasākumu iespējas

JSPA novembrī piedāvā darbā ar jaunatni iesaistītajiem pieteikt dalību starptautiskai pieredzes apmaiņas vizītei Somijā, piedalīties tiešsaistes mācību kursā par profesionālo izaugsmi starptautiskajā darbā ar jaunatni, kā arī informatīvā sesijā par “Erasmus+” centralizēto projektu konkursu “Pilsoniskas sabiedrības sadarbība”.

Jaunatnes darbinieki un mācību vadītāji aicināti pieteikties tiešsaistes mācību kursam par profesionālo izaugsmi starptautiskajā darbā ar jaunatni, kas norisināsies vairākos moduļos un posmos laikā no 13. novembra līdz 19. decembrim. Pieteikšanās līdz 12. novembrim, aizpildot pieteikuma anketu.16. novembrī plkst. 15:00 – 18:30 (pēc Latvijas laika) interesenti aicināti pievienoties Eiropas Izglītības un kultūras izpildaģentūras (EACEA) un Eiropas Komisijas organizētam informatīvam tiešsaistes pasākumam par “Erasmus+” centralizēto projektu konkursu “Pilsoniskas sabiedrības sadarbība” jaunatnes jomā. Tā laikā būs iespēja gūtu informāciju un praktiskus ieteikumus veiksmīgai projekta pieteikuma sagatavošanai. Iepriekšēja reģistrācija nav nepieciešama. Plašāka informācija un saite uz tiešsaistes pasākumu pieejama EACEA tīmekļa vietnē.

Savukārt no 9. līdz 13. janvārim Tamperē, Somijā notiks pieredzes apmaiņas vizīte par darbu ar jauniešiem NEET situācijā. Pašvaldību un NVO pārstāvjiem, kuri piedāvā pakalpojumus jauniešiem NEET situācijā, tiešā veidā strādā ar jauniešiem vai plāno pakalpojumu attīstību jauniešiem NEET situācijā, iespējams pieteikties apmaiņas vizītei līdz 30.novembrim SALTO Resursu centra tīmekļa vietnē.

Par JSPA

JSPA darbojas kopš 1999. gada. Tā ir Izglītības un zinātnes ministres pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir veicināt jauniešu aktivitāti un mobilitāti, līdzdalību jaunatnes brīvprātīgajā darbā, neformālās izglītības un jaunatnes informācijas programmās un projektos, kā arī veicināt jauniešu neformālo izglītību saistībā ar mūžizglītību. JSPA administrē dažādas starptautiskas un nacionālas programmas: “Erasmus+”; “Eiropas Solidaritātes korpuss”, Eiropas Komisijas informācijas tīklu jauniešiem “Eurodesk”, “eTwinning”, Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmu, Jauniešu garantijas projektu “PROTI un DARI!”.

 

Informāciju sagatavoja:
Egija Ļuļēna
JSPA Komunikācijas nodaļas vecākā komunikācijas speciāliste
e-pasts: egija.lulena@jaunatne.gov.lv
t. +371 67356251