Augšdaugavas novada jaunieši stiprina izpratni par demokrātiju

“Europe Direct Dienvidlatgale” centrs 24. augusta vakarā iesaistījās jauniešu nometnes norisē Augšdaugavas novada Slutišķos, ko rīko biedrība “19 naglas” sadarbībā Augšdaugavas novada Izglītības pārvaldes jaunatnes daļu. Trīs dienu pasākumā jauniešiem ir iespēja apgūt ne tikai orientēšanās prasmes, doties pārgājienā, piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs un iesaistīties diskusijās par veselīgu dzīvesveidu, bet arī, ar interaktīvās spēles “DemokrātiJĀ!” palīdzību jauniešiem palīdzēt izprast demokrātijas pamatelementu nozīmību, apzināties demokrātiskas valsts iespējas un riskus.

Jauniešiem, spēles gaitā, bija iespēja diskutēt par demokrātijas pamatvērtībām, veidot savas valsts pamatvērtības, kā arī izvērtēt no nozīmīgu Latvijas sabiedrībā.

Demokrātiju mēs nevar uzskatīt par pašsaprotamu, un atklātai diskusijai par to, kas ir funkcionējošas demokrātijas pamatakmeņi un priekšrocības, ir jānotiek pastāvīgi katrā sabiedrībā. Katrai paaudzei ir jābūt pārliecinātai, ka demokrātija ir visveiksmīgākais modelis pilsoņu iesaistīšanai kopīgu problēmu risināšanā ar mērķi veidot stabilas, godīgas un plaukstošas sabiedrības.

 Pateicamies Ziemeļvalstu informācijas birojam un īpaši tā pārstāvima Latgalē Vadimam Murašovam un tūrisma klubam “Sniegpulkstenīte” par sadarbību pasākuma noristē!

“Europe Direct Dienvidlatgale” centrs Daugavpils pilsētas, Līvānu, Augšdaugavas un Krāslavas novadu mācību iestādēm piedāvā sadarboties kopīgi rīkojot pasākumus, kas veicina jauniešu izpratni par demokrātiju un palielina to spriestspēju!

Par spēli:

Spēli “DemokrātiJĀ!” veidojusi biedrība “Eiropas Kustība Latvijā” sadarbībā ar Fondu atvērtai sabiedrībai “DOTS” Aktīvo iedzīvotāju fonda atbalstītā projekta “DemokrātiJĀ!” ietvaros.

Spēle izdota kā viens no atbalsta materiāliem. Projekta vadītāja Liene Valdmane akcentē: “Šī spēle radīta skolēniem, lai mudinātu aizdomāties par demokrātiju, rosinātu izprast un runāt par to, mācīties ieklausīties citu viedoklī un aizstāvētu savu. Spēlē nav pareizu vai nepareizu atbilžu, tajā spēlētāji mācās viens no otra.”

Aktuālo informāciju par “Europe Direct Dienvidlatgale” centra darbību un pakalpojumiem var uzzināt LPR tīmekļa vietnē www.lpr.gov.lv sadaļā Europe Direct Dienvidlatgale, Facebook @EuropeDirectDienvidlatgale. Europe Direct Dienvidlatgale centrs atrodas Saules ielā 15, Daugavpilī. Kontakttālrunis saziņai: 654 23801.

Oskars Zuģickis, Europe Direct Dienvidlatgale centra vadītājs