Jau otro gadu augusta izskaņā Kārsavā svinēs Rītupes svētkus

Jau otro gadu augusta izskaņā Kārsavā svin Rītupes svētkus. Stiprinot tradīciju, iedzīvotāji un viesi tiek aicināti uz Kārsavas pilsētas 94.gadskārtas pasākumiem visai ģimenei. Daudzveidīgā kultūras, atpūtas pasākumu un sporta programma visām paaudzēm norisināsies no 19. līdz 26.augustam.

SVĒTKU IESKAŅA

19.augustā plkst. 20.00 ieskandināsim svētkus ar dzīvās mūzikas festivālu “Muzykys tracs”, kurā piedalīsies vairākas grupas un mūziķi no Salnavas, Malnavas, Upītes, Ilūkstes un Rīgas – p.s. SALA, Fak”n”Turīs, STAIGUĻI, Kei- Rei, Piparmētras, Rainis peldkostīmā, Vysu voi nadaudz un Kaspars&Co. Pasākumu vadīs šarmantais Jānis Pampe.

RĪTUPES SVĒTKI – NOTIKUMU VIRPULIS

Galvenajā svētku dienas rītā, sestdienā, 20.augustā, varēs mesties pamatīgā notikumu virpulī. No plkst. 12.00 kā ierasts pie Kārsavas “Krosta” estrādēs rosīsies tradicionālais mājražotāju un amatnieku tirdziņš. Dienas laikā Kārsavas “Krosta” estrādē tradicionāli godināsim Jaundzimušos pilsoņus un svinēsim Bērnības svētkus. Pie Kārsavas kultūrvēstures centra “Līču mājas” aicinām apmeklēt bērnu zīmējumu darbnīcu ar pārsteiguma balviņām “Es nāku no Rītupes krastiem”. Būs bezmaksas piepūšamās atrakcijas, kā arī par maksu sejiņu apgleznošana un hennas zīmējumi. Vakarpusē, plkst. 19.00 Kārsavas “Krosta” estrādē pulcēsimies uz Rītupes svētku dižkoncertu un Jaunības svētkiem. Pie Kārsavas kultūrvēstures centra “Līču mājas” plkst. 21.45 klausīsimies muzikālo sveicienu no Salnavas kapelas “Sveicinojam vielejam”.

Savukārt atelpu no svētku dunas varēs gūt Malnavas Rožukroņa Dievmātes Romas katoļu baznīcā, kur plkst. 16.00 skanēs ērģeles un sitamie instrumenti. Koncertā uzstāsies Ilona Birģele (ērģeles) un sitamo instrumentu ansamblis “Riga Percussion” (Virdžīnija Laube-Vītiņa, Normuns Everts, Valters Līcis un Mārtiņš Miļevskis).

Šogad gaidāms vēl nebijis ekstrēmā BMX Freestyle šovs skeitparka laukumā pie Kārsavas “Krosta” estrādes. Svētku dalībniekiem būs iespēja vērot Latvijas labākos BMX braucējus plkst. 21.45.

Jau no plkst. 22.30 Kārsavas “Krosta” estrādē skanēs šīs vasaras skanīgākās grupas “The Sound Poets” koncerts, kurā baudīsim vairākas kompozīcijas no vasaras sākumā izdotā albuma, kā arī jau iemīļotās un labi zināmās dziesmas. Turpat pusnaktī gaidāma balle kopā ar duetu “Karakums” (Normunds Jakušonoks un Kaspars Tīmanis).

SPORTA CIENĪTĀJIEM

Vairāku dienu garumā, no 21. līdz 26.augustam, ikviens var pieteikties un piedalīties tenisa, minifutbola (7×7), pludmales volejbola (2 vīr. + 1 siev.) un bērnu minifutbola (6×6) sacensībās, kā arī individuāli startēt ielu vingrošanā, šaušana mērķī, dambretē un šautriņu mešanā. Tāpat arī aicinām bērnus 26.augustā uz sportiskām aktivitātēm pie Kārsavas kultūrvēstures centra “Līču mājas”, kur būs noorganizētas dažādas āra spēles un zīmēšana uz bruģa. Tiem, kam netraucē tumsa, aicināti uz ielu sporta pasākumu “Pi kuojis nakts”. 26.augustā plkst. 21.00 laukumā pie skeitparka (Vienības ielā 64a), kur notiks iecienītās aktivitātes – strītbols, miniflorbols (3×3) un futbols 1×1. Par muzikālo noskaņu gādās DJ Rudd, īstajā vārdā Rūdolfs Budze.

Visi pasākumi, ieskaitot koncertus un balle, apmeklētājiem būs bez maksas. Pilns norišu apkopojums meklējams Ludzas novada pašvaldības mājaslapā www.ludzasnovads.lv. Svētku laikā tiks fotografēts un filmēts. Iegūtie materiāli tiks izmantoti Ludzas novada pašvaldības publicitātes vajadzībām.

 Lai skaisti svētki, patīkamas tikšanās un priecīgas atkalredzēšanās!