IK “Dzīles” – laureāts “Latgales reģiona uzņēmēju gada balvas 2021” nominācijā “Gada mājražotājs”

Godinot labākos Latgales uzņēmumus, Latgales plānošanas reģiona Latgales Uzņēmējdarbības centrs 2021.gada nogalē jau astoto gadu organizēja konkursu “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva”. Tā mērķis ir apzināt Latgales plānošanas reģiona teritorijā strādājošus uzņēmējus, kuri sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību Latgalē, aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē. Konkurss veicina Latgales reģiona uzņēmēju atpazīstamību, plašsaziņas līdzekļos popularizējot labas uzņēmējdarbības prakses piemērus reģionā.

Ar saistošu video stāstu starpniecību LPR vēlas iepazīstināt ar 2021. gada konkursa ’’Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2020″ uzvarētājiem. Video pieejams šeit!

Par “Gada mājražotāju” tika atzīts mājas restorāns IK “Dzīles”. Aina un Jānis Barsukovi Ludzas novadā radīja vietu, kur tiek koptas latgaliešu tradīcijas un garšas. Uzņēmums nodarbojas ar maizes cepšanu mājas apstākļos atbilstoši senajām receptēm. Attīstoties, tika piedāvāts arī mājas restorāna pakalpojums, kas šajā laikā ir iemantojis popularitāti un pieprasījumu gan vietējo iedzīvotāju, gan tūristu vidū.

Sveicam Ainu un visu viņas ģimeni, kas pielikuši savu enerģiju un spēkus, lai mājas restorāns “Dzīles” kļūtu par latgaliskās garšas vizītkarti!

Informācijai: mājas restorāns “Dzīles” ir vieta, kur tiek glabātas dzimtas tradīcijas un jau vairākās paaudzēs cepta maize. Lauku burvība, īpašais šarms un enerģētikas pieplūdums. Šeit, caur maizes riecienu, var sajust rudzu maizes spēku, skābmaizes izturību un baltmaizes gaisīgumu un dažādus ēdienus kā patīkamu pārsteigumu. Saimniece Aina, gatavojot tradicionālās receptes, papildina tās ar jaunām, mūsdienīgam garšu niansēm, kas ļauj Latgali atklāt no jauna. Līdzīgi kā grauds, kas katru gadu sāk savu ceļu no jauna, tā no paaudzes paaudzē Latgales kulinārā mantojuma tradīcijas ir veikušas savu ceļu līdz mūsdienām.

Maltīte, kas baudīta “Dzīlēs” nes sev līdzi ne tikai garšu piedzīvojumu, bet arī stāstu par Latgali, tās cilvēkiem un vērtībām. Ciemos pie saimnieces Ainas neizpaliks stāsti un deserts skaistajā dārza.

Kontaktinformācija: dziles.lv/, tālr. +371 26538016, e-pasts: dzileslv@gmail.com, www.facebook.com/DzilesMaiznica/

Latgales plānošanas reģions pateicas par aktīvu līdzdalību konkursa norisē ikvienam, kas veltīja laiku, lai pastāstītu un iesniegtu pieteikumu par kādu no pretendentiem.

Ar plašāku informāciju par Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centra darbību un sniegtajiem pakalpojumiem var iepazīties interneta vietnē www.lpr.gov.lv.