Finanšu ministra Jāņa Reira vizīte Balvu novadā

Piektdien, 18. martā, Finanšu ministrs Jānis Reirs reģionālās vizītes ietvaros viesojās Balvu novada pašvaldībā.

Vizītes laikā Finanšu ministrs tikās ar Balvu novada domes vadību un uzņēmējiem, lai pārrunātu šī brīža situāciju un izaicinājumus, kā arī iepazinās ar zemnieku saimniecību “Kotiņi”, kas ir vieni no lielākajiem sēklas ražotājiem valstī! Vizītē piedalās arī Saeimas deputāti – Anda Čakša un Rihards Kozlovskis, kā arī finanšu ministra padomnieks Leonīds Salcevičs un ministra biroja vadītāja Signe Jantone.

Latgales plānošanas reģionu tikšanās laikā pārstāvēja LPR Attīstības padomes un Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs, Latgales speciālās ekonomiskās zonas Uzraudzības komisijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Andris Kucins.

 Vizītes noslēgumā J. Reirs piedalījās pasākumā “Balvu novada Gada balva uzņēmējdarbībā 2021”, kur tika apbalvoti konkursa 10 nomināciju uzvarētāji: Gada lauksaimnieks – Šķilbēnu pagasta zemnieku saimniecība “Ūdri”; Novada tēla popularizētājs – z/s “Kotiņi”; Gada jaunais uzņēmējs – SIA “Atbalsta māja Brīvupes”; Gada pakalpojumu sniedzējs – Bērzpils pagasta zemnieku saimniecība “Vecpils 1”; Gada pakalpojumu sniedzējs- picērija “Zebra”; Gada amatnieks – SIA “Anneles zeme”; Gada tirgotājs – studija “Azote”; Gada ģimenes uzņēmums – SIA “Krūmijs”; Gada investīcija – SIA “Kureti sport”; Gada tūrisma pakalpojumu sniedzējs – Rančo “Ozolmājas”, Sarmīte Ķirsone- Korlaša, Aldis Korlašs; Sadarbības partneris – SIA” 5V”.

Ceremonijas laikā ministrs pasniedza Ministru kabineta Atzinības rakstu Sergejam Maksimovam par ieguldījumu Balvu novada un Latgales reģiona attīstībā. Tika pasniegtas arī Finanšu ministrijas pateicības par būtisku ieguldījumu Latvijas izaugsmē un tautsaimniecības attīstībā vairākiem Balvu novada uzņēmējiem.

Svinīgajā pasākumā J. Lāčplēsis pateicās finanšu ministram par atbalstu reģiona attīstības jautājumos un aicināja uzņēmējus aktīvi izmantot LSEZ priekšrocības, realizēt attīstības projektus un veicināt Latgales reģiona ekonomisko izaugsmi. A. Kucins uzrunā visa plānošanas reģiona vārdā pateicās Balvu novada uzņēmējiem par sadarbību un īpaši atzīmēja veiksmīgo sadarbību ar Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centru, sniedzot atbalstu novada uzņēmējiem.

Latgales plānošanas reģions sveic S. Maksimovu, kā arī visus “Balvu novada Gada balva uzņēmējdarbībā 2021” laureātus un Finanšu ministrijas pateicību ieguvējus.

Informāciju sagatavoja Latgales uzņēmējdarbības centrs