Dziesmu un deju svētku kustības amatierkolektīvu dalībniekiem mēģinājumos nodrošinās bezmaksas Covid-19 paštestus

Valdība 1. februāra sēdē lēma atbalstīt Kultūras ministrijas (KM) priekšlikumu – Covid-19 izplatības ierobežošanai noteikto drošības pasākumu laikā Dziesmu un Deju svētku kustības dalībniekiem pirms mēģinājumiem veikt bezmaksas Covid-19 paštestus.

Līdz ar šo lēmumu normatīvajā regulējumā* papildinātas fizisko personu grupā uzskaitītās personu kategorijas, kas no pašvaldības bez atlīdzības var saņemt epidemioloģiskās drošības nodrošināšanas resursus – dziesmu un deju kustības nodrošināšanā iesaistītie amatierkolektīvu dalībnieki no savām pašvaldībām varēs saņemt Covid-19 paštestus.

“Esmu gandarīts par šīs valdības un premjera izpratni un atbalstu Dziesmusvētku kustībai. Par to liecina gan papildu piešķirtais finansējums 2022. gada valsts budžetā kolektīvu vadītājiem, gan šodienas lēmums pašvaldībām izsniedzamo valsts apmaksāto Covid testu grupu papildināt ar jaunu pozīciju – testiem dziesmusvētku kustības nodrošināšanā iesaistītajiem 40 000 kolektīvu dalībniekiem. Šis ir būtisks solis ceļā uz tradīcijas 150-gadi 2023. gadā,” norāda kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Tuvākā mēneša ietvaros dziesmu un deju svētku kustības turpinātībā iesaistītajiem koru un deju amatierkolektīvu dalībniekiem epidemioloģiski drošākam mēģinājumu procesam tiks nodrošināti 320 000 Covid-19 paštestu. Plānots, ka paštestus koru un deju mēģinājumu dalībnieki veiks 2 reizes nedēļā.

* – Ministru kabineta 2021. gada 13. maija noteikumi Nr. 308 “Noteikumi par prioritāro institūciju un vajadzību sarakstā iekļautajām institūcijām nepieciešamajiem epidemioloģiskās drošības nodrošināšanas resursiem”