Durvis vēris Daugavpils Inovāciju centrs, kur skatāmas LPR projekta “Pure water” ekspozīcijas

Pēc vērienīgām pārmaiņām apmeklētājiem durvis vēris Daugavpils Inovāciju centrs, kas ir uz kompetenču pieeju balstīta izglītojoša iestāde, kas veicina uzņēmējdarbības un karjeras attīstību STEM jomā.

Ikviens klātesošais varēs uzzināt brīnumainas lietas zinātnē, tehnoloģijās, inženierzinātnēs, matemātikā, uzņēmējdarbībā un mākslā. Kaut gan centrs vairāk orientēts uz bērniem un jauniešiem, tā ir ļoti interesanta un izzinoša vieta arī pieaugušajiem.

Daugavpils Inovāciju centrā skatāmas arī  2 interaktīvās multimediālās ekspozīcijas, kas tapušas Latgales plānošanas reģiona projekta “Tīrs ūdens programmas reģioniem”  ( akronīms Pure Water) ietvaros:

1. „Ūdens ceļojums” ir interaktīvās multimediālās ekspozīcijas “Ūdens” pirmā instalācija, kura tika izveidota ar mērķi skaidrot ekspozīcijas apmeklētājiem par dzeramā ūdens ceļu no pazemes līdz krāniem mūsu mājokļos, kā arī cilvēku patērētā ūdens tālāko ceļu pa kanalizācijas sistēmām.

2.  „Mazie ūdens iemītnieki” ir interaktīvās multimediālās ekspozīcijas “Ūdens” otrā instalācija, kuras galvenā ideja ir parādīt upes, ezera, dīķa, purva, jūras mazos iemītniekus. Šo pašu ūdens iemītnieku piktogrammas un latīniskie nosaukumi un apraksti ir redzami uz blakus esošās sienas UV gaismā izgaismojot ar lukturīšiem. Ekspozīcijas ekrānos redzams skats no ūdens gultnes pret debesīm.

Plašāk par projektu lasi šeit: saite.lv/EEh

Daugavpils Inovāciju centrs darba laiks:
Pirmdiena – brīvdiena
Otrdiena – svētdiena no pl. 12.00 līdz pl. 18.00

Pagaidām norēķināties centra kasē var tikai skaidrā naudā!

Noteikti ieplānojiet apmeklēt interaktīvās ekspozīcijas – eksperimentējiet, pētiet, radiet inovatīvus risinājumus un atrodiet vēl daudz sev saistošas nodarbes!

Daugavpils Inovāciju centra virtuālā adrese: www.facebook.com/daugavpilsinnovationcenter