Daugavpils pašvaldības rīkotais brunch veicināja dialogu ar uzņēmējiem

Piektdien, 6. maijā Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” telpās notika Daugavpils pilsētas pašvaldības rīkotais pasākums “Brunch ar uzņēmējiem”, kura laikā pilsētas lielākie ražošanas uzņēmumi, pašvaldības un valdības pārstāvji diskutēja par dažādiem atbalsta mehānismiem uzņēmējdarbības attīstības veicināšanai.
Vairāki pilsētas uzņēmēji jau iepriekš pašvaldībai pauduši bažas par ekonomiskajām grūtībām, ko ir izraisījis straujais energoresursu cenu kāpums, ģeopolitiskā krīze un sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju. Pašvaldība apkopojusi uzņēmēju priekšlikumus situācijas uzlabošanai, nosūtot vēstuli LR Ministru prezidentam, nozaru ministrijām un valdības pārstāvjiem. Lai nodrošinātu atgriezenisko saiti ar uzņēmējiem, piektdien, 6. maijā Saules skolā notika pašvaldības rīkotā apaļā galda diskusija ar pilsētas uzņēmumiem “Brunch ar uzņēmējiem”. Uzņēmējiem bija iespēja tikties ar domes vadības, LR Ekonomikas ministrijas, Saeimas, ALTUM, LIAA un Latgales SEZ pārstāvjiem.

Uzrunājot klātesošos, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš uzsvēra: „Šis pasākums ir daļa no mūsu komunikācijas cikla ar atbildīgajām ministrijām, ar atbildīgajiem ierēdņiem, kā arī no komunikācijas ar uzņēmējiem, kas aktīvi norisinās pēdējos divus mēnešus. Daugavpils pilsētas pašvaldības Attīstības departaments ir sazinājies ar uzņēmējiem, lai identificētu problēmas, kuras mēs kā pašvaldība turpinām virzīt atbildīgajām ministrijām.” A. Elksniņš norādīja, ka nozīmīga bija arī Valsts prezidenta, Ekonomikas ministrijas parlamentārās sekretāres un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra vizīte Daugavpilī aprīļa sākumā.

Pasākuma laikā starp uzņēmējdarbības sektora, pašvaldības un valdības pārstāvjiem izveidojās trīspusējs dialogs par problēmām, ko uzņēmēji aktualizējuši jau iepriekš: runāts tika par valsts atbalsta nepieciešamību energoresursu cenu pieauguma seku mazināšanai, kvalificēta darbaspēka trūkumu un speciālistu piesaistes iespējām, sankciju ietekmi uz vietējo uzņēmējdarbību un daudziem citiem problēmjautājumiem. Biznesa nozares pārstāvjiem radās iespēja klātienē paust savu viedokli politiķiem, kuri darbojas atbildīgajās Saeimas komisijās, pretī saņemot praktiskus ieteikumus situāciju risinājuma iespējām.

Pašvaldība turpinās komunikāciju ar vietējiem uzņēmējiem, savas kompetences robežās sniedzot atbalstu sarežģītās politekonomiskās situācijas radītās krīzes pārvarēšanai.

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas pašvaldības

Komunikācijas nodaļa