Daugavpils paraksta sadarbības līgumu ar Latvijas Radio par “Muzikālā banka” finālšova rikošanu pilsētā arī turpmākos trīs gadus

2. jūnijā Daugavpils pilsētas domē parakstīts sadarbības līgums ar Latvijas Radio par “Muzikālā banka” finālšova rikošanu Daugavpilī arī turpmākos trīs gadus. Vismaz līdz 2025.gadam mūsu pilsētā norisināsies gada vērtīgāko popa un roka dziesmu aptaujas apbalvošanas ceremonija ar iemīļotāko Latvijas mūziķu dalību.
Latvijas Radio 2 projekta „Muzikālā banka” finālšovs tradicionāli tiek rīkots ārpus Latvijas Radio telpām – 13 gadus tas norisinājās Ventspilī, bet pēdējos gadus ceremonija ar Daugavpils pilsētas pašvaldības atbalstu notika Daugavpils Olimpiskajā centrā.

Pilsētas domes vadība uzsver, ka “Muzikālās bankas” uzņemšana ir gan liels ieguvums Daugavpils kultūras dzīvei, gan lielisks stimuls vairāku uzņēmējdarbības nozaru attīstībai un atbalstam. Tik vērienīga pasākuma rīkošana pozitīvi ietekmēs tūrisma nozari, kas pēdējos gados pandēmijas dēļ spiesta izdzīvot visai smagos apstākļos.

Arī Latvijas Radio vadība pauda gandarījumu par iespēju turpināt sadarbību, jo Daugavpils ir apliecinājusi sevi kā uzticamu partneri, kas spēj nodrošināt pasākuma norisi augstākajā līmenī.

Par aizvadītā gada vērtīgāko dziesmu tika atzīta „Prāta vētras” un „Tautumeitu” dziesma „Tur, kur Dieva kamanas slīd”. Otrajā vietā ierindojās grupas „Citi zēni” dziesma „Limuzīns uz krīta”. Savukārt, trešo vietu ieguva Dons ar dziesmu „Tas rakstīts debesīs (Piena ceļš)”.

„Muzikālā banka 2022” finālšovs Daugavpilī atgriezīsies 2023. gada sākumā, bet tikmēr Latvijas popa un roka mūzikas izpildītāji aktīvi turpinās sacensties par dalību tajā. Rīkotāji uzsver, ka šajā sezonā mūziķi ir ļoti produktīvi, un jau šobrīd aptaujā ir vairākas spēcīgas dziesmas. Tiek prognozēts, ka finālā sagaidāma sīva konkurence starp jau zināmajiem mūziķiem un jauniem māksliniekiem.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas pašvaldības Komunikācijas nodaļa.