#Atbalstsuzņēmējiem – impulss jaunam izrāvienam: iespējas ir, bet jāprot pielāgoties apstākļiem

Piektdien, 20. maijā, Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS, ir startējis forumu cikls #Atbalstsuzņēmējiem – impulss jaunam izrāvienam. Forums Rēzeknē ir pirmais no četriem forumiem, kas tuvāko mēnešu laikā notiks arī citos reģionos – jūnijā līdzīgs pasākums notiks Kurzemē, augustā – Vidzemē, septembrī – Zemgalē.

Forums sākās ar Ekonomikas ministrijas Analītikas dienesta vadītājas Daces Zīles ievadrunu, kam sekoja paneļdiskusija, kurā piedalījās Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, EM pārstāve Ilze Lore, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns, Valsts attīstības finanšu institūcijas ALTUM valdes loceklis Jēkabs Krieviņš un Rēzeknes uzņēmējs, SIA ”Gravtex” valdes loceklis Andris Filipenoks. Diskusijas laikā runāja par iespējām pārmaiņām un attīstībai, par izaicinājumiem, ar ko nācās sastapties šajā grūtajā laikā. Citi foruma dalībnieki varēja verot diskusiju gan klātienē, gan tiešsaistē. Un uzņēmēji zālē bija aktīvi, izmantoja iespēju uzdot praktiska rakstura jautājumus diskusijas spīkeriem.

Latgales plānošanas reģionu forumā pārstāvēja Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Andris Kucins. Savā runā viņš ieskicēja Latgales uzņēmējiem piedāvātas iespējas, pastāstīja par Latgales speciālās ekonomiskās zonas priekšrocībām, panākumiem un plāniem, un par uzņēmējdarbības atbalsta projektu “UAP Latgale”, ko LPR realizē sadarbībā ar norvēģu partneriem.

Pasākuma laikā klātesošie dzirdēja arī vietējo uzņēmēju Nikolaja Pušņakova, SIA “Midis”, un Daiņa Kļaviņa, SIA “DKRobotics”, veiksmes stāstus, kā arī varēja iepazīties ar foruma organizatoru atbalsta programmām un klātienē konsultēties ar vairākām valsts institūcijām par visiem interesējošiem jautājumiem. Kontaktbiržā piedalījās ALTUM, LIAA, Valsts darba inspekcijas, Valsts ieņēmuma dienesta, Lauku atbalsta dienesta, Nodarbinātības valsts aģentūras, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latgales plānošanas reģiona, Latgales speciālās ekonomiskās zonas, Latvijas Valsts radio un televīzijas centra eksperti, kas stāstīja par pieejamajām atbalsta programmām, e-parakstu uzņēmējiem, bija pat iespēja noslēgt līgumu ar LVRTC par paraksta iegādi.

Pirmais forums ir noslēdzies, parādot uzņēmējiem, ka Latgalē ir iespējas sava lielā un mazā biznesa attīstībai, un iespēju ir diezgan daudz, tikai jāprot tās atrast un izmantot, ātri pielāgojoties esošajiem politiskajiem un ekonomiskajiem apstākļiem.

Foruma videoieraksti ir pieejami šeit.

Informāciju sagatavoja
Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs