ĀM Facebook lapā “Diaspora LV” vēlas rosināt dialogu ar latviešiem pasaulē

Sociālajā tīklā Facebook pirms dažām nedēļām parādījusies jauna lapa Diaspora LV. Tajā aktīvi tiek publicētas pasaules latviešiem mērķētas aktualitātes. Lapas veidotāji un uzturētāji ir Latvijas Ārlietu ministrija, kurā portālam Latviesi.com atklāj – jaunās lapas mērķis ir ne vien apkopot diasporai aktuālu informāciju, bet arī būt par oficiālu saziņas kanālu – saņemt atgriezenisko saiti un uzturēt dialogu ar Latvijas cilvēkiem ārzemēs.

“Ārlietu ministrija ar šīs lapas starpnecību gaidīs priekšlikumus, ieteikumus, ierosinājumus, kā arī viedokļus par pašreiz īstenoto darbu, lai padarītu to pēc iespējas efektīvu un praktiski noderīgu, norāda speciālo uzdevumu vēstniece diasporas jautājumos Elita Gavele.

Galvenās tēmas, uz kurām lapas uzturētāji koncentrēsies, būs diasporas politika, informācija par pasākumiem, projektiem, Diasporas konsultatīvās padomes aktivitātēm un citiem pasaules latviešiem veltītiem jautājumiem. Liels uzsvars tiks likts arī uz komunikācijas uzturēšanu Latvijas institūcijām, vēstniecībām, pārstāvniecībām un diasporas organizācijām.

“Aktīvi dalīsimies arī ar informāciju par citu institūciju vai organizāciju rīkotajiem pasākumiem, semināriem un citām norisēm, kas domātas plašai auditorijai, īpaši tautiešiem ārzemēs,” norāda vēstniece. “Tāpat aicinām izmantot mūsu lapu, sūtot informāciju par diasporai aktuāliem notikumiem un lieliem pasākumiem.”

Ārlietu ministrijā cer, ka Latvijas cilvēki pasaulē šo lapu ikdienā aktīvi izmantos saziņai ar ministrijas ekspertiem.