Aizvadītas “Biznesa sarunu brokastis”

Šodien Balvu Centrālā bibliotēka un Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centrs pulcēja uz pasākumu “Biznesa sarunu brokastis”.
Pieaicinātais viesis, Raimonds Platacis ir ilggadējs mārketinga speciālists un grāmatas “Grāmata par nonullēšanos” autors. Daloties ar savu pieredzi par “nonullēšanos”, jeb visa liekā izskaušanu no savas dzīves, atgādināja: Latgale un tās cilvēki ir īsti un ka mums nevajag skriet pakaļ kaut kam, kas nav mūsu. Ir jāsaglabā autentiskums – mūsu patiesā būtība. Cilvēki Latgalē nemeklē ātrāku internetu vai ko tādu, bet savā ziņā viņi šeit satiekas ar sevi. Un dažādu jaunāko tendenču izmantošana, piemēram, “Tik Tokā” mums nepalīdzēs saglabāt to, kas patiesi ir mūsu.
Uzrunāt klātesošos bija ieradies arī Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs. Viņš uzdeva jautājumu: “Kas Tu esi? Atņem iespēju citiem pateikt, kas Tu esi. Tad Tu būsi laimīgs.” Viņš arī atgādināja, ka viņam ir sapnis, un katram no klātesošajiem arī tāds ir, – lai cilvēki, kas atbrauc uz Latgali, redzētu, ka te dzīvo un strādā gudri, čakli, uzņēmīgi cilvēki, kas ir uzticīgi savam sapnim. Un ar vizuālu demonstrējumu – eksperimentu kopā ar pasākuma viesi – Raimondu Plataci, demonstrēja, ka tie, kas vēlas savā dzīvē sekot savam aicinājumam un sapņiem, ir augstāk par pārējiem, kas it kā cenšoties palīdzēt ar padomiem vai komentāriem, bieži vien novelk tos centīgos uz leju!
Balvu Centrālās bibliotēkas vadītāja Ruta Cibule atgādināja, ka: “Mēs esam šeit priekš jums, lai šīs Balvu Centrālā bibliotēka palīdzētu jums attīstīties savās darbībās, izstādot savas darinātās lietas.
Tāpat Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centra valdes priekšsēdētāja Mārīte Orniņa pastāstīja, ka ir arī atsevišķa telpa, kur uzņēmēji var tikties uz kādām pārrunām.
Sergejs Maksimovs aicināja izmantot arī iespēju tikties Latgales plānošanas reģiona pārstāvniecībā Rīgā.
Pasākuma ietvaros tika atklāta izstāde “Mūsējie”, kur Balvu novada amatnieki, mākslinieki un pārtikas mājražotāji prezentēja savu produkciju.
Paldies Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centram par lielisko tradīciju, pulcēt savas jomas speciālistus, lai tie dalās ar vērtīgo pieredzi un labās prakses piemēriem, ko pārņemt ne tikai Balvu novada pašvaldības uzņēmējiem, bet arī citiem Latgales reģiona komersantiem!
Informāciju sagatavoja: LPR Latgales uzņēmējdarbības centrs