AIF informē par pēdējo Rīcības projektu iesniegšanas termiņu – 19. aprīli

Ņemot vērā lielo interesi par Aktīvo iedzīvotāju fonda (AIF) Rīcības projektu konkursu pēdējo nedēļu laikā un konkursā atlikušo finansējumu, AIF padome ir pieņēmusi lēmumu noteikt pagaidām pēdējo Rīcības projektu iesniegšanas termiņu – 19.04.2022. plkst. 23.59.

Rīcības projektu konkurss tika izsludināts 2020. gada 19. jūnijā, un līdz šim finansējums piešķirts 18 steidzamu pilsonisko iniciatīvu īstenošanai. Šobrīd šajā konkursā pieejamais atlikums ir 51207.99 EUR.

“2018. gadā, plānojot Rīcības projektu konkursu un paredzot īpašu budžeta līniju NVO atbalstam iepriekš neparedzētu un steidzamu situāciju risināšanai, pat neiedomājāmies, ka šis konkurss kādu dienu iegūs tik nozīmīgu lomu. Esam gandarīti, ka Latvijas pilsoniskās sabiedrības organizācijas aktīvi piedalās Ukrainas tautas atbalsta aktivitātēs, taču vienlaikus ļoti labi saprotam, ka nereti papildu brīvprātīgajam darbam ir nepieciešami finansiāli ieguldījumi, tāpēc priecājamies, ka ar AIF Rīcības projektu konkursu varam sniegt organizācijām kaut nelielu finansiālu atbalstu šo tik svarīgo iniciatīvu īstenošanai. Taču organizāciju interese par šo konkursu un lielais projektu pieteikumu skaits pēdējo nedēļu laikā ir strauji “iztukšojis” Rīcības projektu fondu, tāpēc diemžēl aprīļa beigās būs pagaidām pēdējā iespēja iesniegt šos projektus. Ļoti iespējams, ka Rīcības projektu konkursu varēsim atvērt vēlāk, ja atbalstītajos Stratēģiskajos projektos radīsies finansējuma atlikums, ko varēsim pārvirzīt rīcības projektiem,” – tā AIF padomes priekšsēdētāja Kristīne Zonberga.

Visus projektu iesniedzējus, kas gatavo Rīcības projektus, pirms projektu iesniegšanas aicinām iepazīties ar konkursa nolikumu un konsultēties ar AIF reģionālajiem koordinatoriem-konsultantiem.

Organizācijas, kas vēlas iesniegt projektus saistībā ar karadarbību Ukrainā, aicinām noskatīties informatīvā semināra ierakstu: