Aicinām pieteikties radošām NEdarbnīcām “Biznesa ideju ģenerēšana un attīstīšana”

Ar vadmotīvu “Neviens nav neaizvietojams, toties ikviens var kļūt neatkārtojams!” 2022.gada 24. un 25.martā no plkst. 16.00 – 18.30 Latgales plānošanas reģions projekta UAP Latgales ietvaros tiešsaistē organizē divu pēcpusdienu pasākumu: NEdarbnīcu “Biznesa ideju ģenerēšana un attīstīšana”, kas sniegs ieskatu tajā, kas ir laba biznesa ideja un kā tādu uzģenerēt un kā attīstīt jau esošu ideju, lai tā kļūtu konkurētspējīga, inovatīva? Jo – viena ideja spēj radīt inovatīvus risinājumus, uzlabot tehnoloģijas un mainīt pat ietekmes sfēras! 

“Tas, kurš domā, ka var iztikt bez citiem, stipri kļūdās. Bet tas, kurš domā, ka citi nevar iztikt bez viņa, kļūdās vēl vairāk” – šī 17.gs franču aristokrāta un dumpinieka Fransuā VI de Larošfuko atziņa ir aktuāla arī mūsdienu idejas autoram un uzņēmējam, kam strauji mainīgajā pasaulē ir jāspēj veidot tāds vērtības piedāvājums, kas atbild uz klienta izaicinājumiem un apmierina viņa ambīcijas.

Ar ko sākt – ar lielisku ideju vai tomēr labu problēmu un labu klientu segmentu? Kas ir mans sociālais starta kapitāls? Kā manas īpatnības var stiprināt manu jaudu? Kur smelties impulsus ilgtspējīgas biznesa idejas attīstībai? Kā mana NEzināšana un kļūdīšanās pieredze var būt jaunu panākumu pamatā?

Radošās NEdarbnīcas mērķis: izmantojot radošās domāšanas metodes un piemērus, stiprināt dalībnieku izpratni par ilgtspējīgas biznesa idejas izstrādi un attīstību.

Mērķauditorija: potenciālie biznesa ideju īstenotāji; potenciālie biznesa ideju konkursa “Nākotnes atslēga 2022” dalībnieki un citi interesenti.

Pieteikšanās notiek līdz 23.03.2022., aizpildot anketu: ej.uz/Biznesa_ideja2022. Pasākuma norises ZOOM tiešsaistes links tiks nosūtīts reģistrētajiem dalībniekiem 23.03.2022 uz norādīto e-pastu.

Pasākumu vada: radošuma eksperte Vita Brakovska, MBA (biedrība ZINIS): 20+ gadu praktiska pieredze darbā ar cilvēkresursu attīstību; 18+ gadu darba pieredze valsts un pašvaldību jomā; 10+ gadu starptautiska pieredze radošās domāšanas rosināšanā Baltijā un NVS; 1400+ pasākumu vadīšana indivīda uzņēmējspēju aktivizēšanai (kopš 2009.gada Eiropas Komisijas atzinība par nacionālā konkursa „Ideju kauss” (LIAA) ieviešanu Britu padomes radošās domāšanas metodes „Nākotnes pilsētas spēle” vadītāja; koka gludināmo dēļu uzņēmuma vadītāja.

Apskatāmās tēmas:

  • Par ko klients patiesībā maksā? Īsi par vajadzību līmeņiem;
  • Dubultais dimants: ieskats vajadzību un vēlmju izzināšanā;
  • Ideju radīšanas un pilnveides metodes (6-9);
  • Viedā partnerība – „jo gudrākais ne vienmēr strādā mūsu uzņēmumā!”;
  • Funkcionālā domāšana produkta attīstībai;
  • Ieskats idejas prototipēšanā;
  • Produkta vērtības piedāvājums;
  • Digitālā transformācija kā pamats nākotnes izaugsmei;
  • Kas stāv aiz mana produkta? Darbs ar sevis pozicionēšanu;

Līdz 2022.gada 31.martam LPR aicina pieteikt dalību arī inovatīvu biznesa ideju konkursā „Nākotnes atslēga 2022” ar iespēju 7 labākajiem biznesa ideju autoriem saņemt galveno balvu: pilnībā apmaksātu pieredzes apmaiņas braucienu uz Norvēģiju, lai iepazītos ar šīs valsts labās prakses piemēriem veiksmīgas uzņēmējdarbības attīstībā. Konkursa mērķis ir veicināt uzņēmējdarbību, nodarbinātību, jauniešu uzņēmējspējas un Latgales reģiona konkurētspējas sekmēšanu, īstenojot inovatīvas idejas un reģionam specifiskas aktivitātes. Plašāka informācija lasāma konkursa NOLIKUMĀ. Biznesa ideju konkursa pieteikums ir atrodams šeit. Papildus tam ir pieejams arī informatīvā semināra par biznesa ideju konkursa pieteikšanās un organizēšanas kārtību video ieraksts, ar kuru iespējams iepazīties šeit.

Aicinām sekot līdzi informācijai konkursa organizatoru oficiālajā mājas lapā www.lpr.gov.lv, sociālo tīklu lapās www.facebook.com/UAPLatgale, www.tiktok.com/@latgalebiznesam  vai www.instagram.com/latgale_biznesam/.

Pasākums tiek rīkots Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītā projekta ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros.
Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!
#EEANorwayGrantsLatvia

Papildus informācija:
uap.latgale@lpr.gov.lv
Tālr. +371 29957750