Aicina pieteikties Daugavpils tūristu gidu kursiem

www.shutterstock.com

Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra aicina interesentus pieteikties Daugavpils tūristu gidu kursiem, kas norisināsies jau marta vidū. Tiek aicināti pieteikties jaunie interesenti ar svešvalodu zināšanām.

Šobrīd Daugavpilī aktīvi norit gatavošanās jaunajai tūrisma sezonai, kas sāksies jau pavisam drīz, maijā. Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra, izvērtējot pagājušo gadu pieredzi, secināja, ka Daugavpilī trūkst kvalificētu tūristu gidu. It īpaši trūkst profesionālu ar svešvalodu zināšanām. Daugavpils ir daudzveidīgs tūrisma galamērķis ar plašu tūrisma piedāvājumu, un tūristu gidu loma ir ļoti nozīmīga pilsētai. Tāpēc aģentūra rīkos tūristu gidu apmācības, kas sāksies jau 15. martā.

Tūristu gids ir savas pilsētas un reģiona vēstnieks, tas ir cilvēks, kas satiek pilsētas viesus un iepazīstina tūristus ar apmeklēto galamērķi, tādā veidā veidojot pilsētas tēlu un uztveri. Tā ir ļoti interesanta un saistoša profesija, ja patīk komunicēt ar cilvēkiem, regulāri papildināt savas zināšanas, augt profesionāli. Lai kļūtu par kvalificētu tūristu gidu, gidam ir jāiziet dažādas apmācības un regulāri jāatjauno un jāpapildina savas zināšanas.

Kursu mērķis ir sniegt gidiem jaunas profesionālās zināšanas un prasmes, iepazīstināt ar pilsētas vēstures galvenajiem posmiem, Latgales tūrisma nozares resursiem, dot ieskatu Latvijas tūrisma likumdošanā, iepazīstināt ar ekskursiju veidiem un vadīšanas metodiku. Kursu dalībnieki apgūs publiskās runas mākslu, komercdarbības pamatus, saskarsmes psiholoģijas paņēmienus, iepazīsies ar Latgales tradīcijām, uzzinās par ievērojamām personībām Latgales un Daugavpils pilsētas vēsturē u.c. Kursu noslēgumā dalībnieki iegūs apliecību un, iesniedzot dokumentus tūristu gidu sertifikācijas komisijā, varēs kļūt par sertificētu Daugavpils tūristu gidu un gūt papildienākumus, strādājot individuāli vai sadarbojoties ar Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūru. Saskaņā ar Tūrisma likumu pašvaldības var sertificēt gidus, kuri strādā viņu teritorijā. Arī Daugavpilī darbojas saistošie noteikumi par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu Daugavpils pilsētā (“Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.26”), kas nozīmē, ka gidam ir jāsaņem gida sertifikāts, ar kuru viņš varēs vadīt ekskursijas Daugavpils pilsētas teritorijā.

Ja esi komunikabls, enerģisks, atraktīvs un mērķtiecīgs cilvēks, sūti savu pieteikumu un CV uz agentura@daugavpils.lv. Pieteikumu var sūtīt līdz 2022. gada 10. martam.

Kursi notiks gan attālināti, gan klātienē. Nodarbības norisināsies vakaros, 2 dienas nedēļā. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc priekšroku dosim kandidātiem ar svešvalodu zināšanām – lietuviešu, poļu, igauņu, vācu, zviedru un arī latgaliešu.

Tūristu gidu kursus apmaksā Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra. Informācija uzziņām: +371 20082882, +371 29265579, turisms@daugavpils.lv.

 

Informāciju sagatavoja: Anna Burlakova

Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra
Tālr. +371 65422818, +371 26444810
E-pasts: turisms@daugavpils.lv

Web: www.visitdaugavpils.lv

Facebook: www.facebook.com/Daugavpils.travel

Instagram: www.instagram.com/daugavpils.travel