Aicina piedalīties seminārā “Kultūras pasākumu ilgtspēja”

Daugavpils 2027 rīcības grupa aicina piedalīties seminārā “Kultūras pasākumu ilgtspēja”, kas notiks 9. februārī Zoom tiešsaistē no plkst. 15:00 līdz 16:30.

Pasākumos, kur pulcējas daudz cilvēku, dalībnieku rīcības sekas ir vairāk pamanāmas nekā ikdienā. Kultūras jomas pasākumi savus apmeklētājus izklaidē, iedvesmo un informē. Taču bieži vien pasākuma pozitīvo ieguvumu mazina atstātie atkritumi, sapostīta daba un izšķērdīgi izmantotie resursi. Tāpēc kultūras un izklaides jomā pieredze par to, kā organizēt ilgtspējīgu pasākumu, kļūst arvien nozīmīgāka. To visu ņemot vērā, aicinām uz semināru Latgales reģiona kultūras jomas darbiniekus, radošo organizāciju pārstāvjus, kultūras pasākumu kuratorus un organizatorus, jaunatnes lietu speciālistus un īpaši tos, kas ir saistīti ar Daugavpils 2027.

Seminārā dalīsimies ar labās prakses piemēriem par to, kā kultūras pasākumos var stāstīt par vides un sociālām problēmām, kā pasākumos var atbildīgi patērēt pārtiku un resursus, mazināt un šķirot atkritumus, un izvērtēt vides ietekmi. Noslēgumā pastāstīsim par klimatam draudzīgu XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku kampaņu #KlimataDraugs.

Ar savu pieredzi un apkopotajiem piemēriem dalīsies Inga Belousa, Daugavpils2027 pieteikuma ilgtspējas nodrošināšanas koordinatore un Elīna Pekšēna, Pasaules Dabas Fonda Vides izglītības un sabiedrības iesaistes koordinatore.

Reģistrācija: ej.uz/kulturaspasakumuilgtspeja

Organizējiet un baudiet kultūras pasākumus tā, lai nākošās paaudzes varētu baudīt kultūru un vidi tāpat, kā mēs.

Šis pasākums ir daļa no Daugavpils pieteikuma Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 konkursam.

#daugavpils2027 #kopīgavaloda #даугавпилс2027 #общийязык #LinguaFranca2027 #ECoC