Aicina NVO piedalīties kapacitātes stiprināšanas programmā “Ceļā uz iecietīgāku sabiedrību”

Biedrības “Līdzdalības platforma” un “Latvijas Cilvēktiesību Centrs” aicina nevalstiskās organizācijas piedalīties kapacitātes stiprināšanas programmā “Ceļā uz iecietīgāku sabiedrību”. Pirmais seminārs notiks tiešsaistē š.g. 18.februārī.

Neiecietības izpausmēm ikdienā tiek pakļautas dažādas sabiedrības grupas, un ikviens no mums var kļūt par diskriminācijas vai naida runas mērķi tikai tāpēc, ka ir kaut kādā ziņā “citāds.” Neiecietība šķel sabiedrību un mazina kopējo labklājības līmeni.

NVO, apvienojot dažādu grupu pārstāvjus, dažādu tautību un vecuma cilvēkus un aizstāvot to tiesības un intereses, ir viens no stūrakmeņiem iecietīgākas sabiedrības veidošanā. Jo tām ir liela sabiedrības un dažādu mazāk aizsargātu grupu uzticība, ciešais kontakts ar iedzīvotajiem, iespējas uzrunāt sabiedrību un panākt pozitīvas izmaiņas.

Lai stiprinātu dažādu NVO spējas veicināt iecietīgākās sabiedrības veidošanu, piedāvājam NVO iesaistīties kapacitātes stiprināšanas programmā “Ceļā uz iecietīgāku sabiedrību.”

Programma ir veidota kā īpašs izglītojošs, metodiskais un atbalsta resurss NVO iecietības veicināšanas jomā, lai ikviena organizācija varētu stiprināt savas zināšanas un prasmes dažādu aktivitāšu un projektu īstenošanā.

Mācību programmas mērķis: stiprināt nevalstisko organizāciju kapacitāti neiecietības izpausmju mazināšanā un reaģēšanā, īpaši uz diskriminācijas un naida runas/noziegumu izpausmēm.

Mācību programmā tiek aicināti  piedalīties:

  • ikvienas nevalstiskās organizācijas pārstāvji, kas vēlas stiprināt savu kapacitāti darbam ar neiecietības jautājumiem un īstenot iniciatīvas/projektus  iecietības veicināšanas  jomā;
  • jo īpaši, organizācijas, kas ikdienā strādā ar jauniešiem un/vai mazāk aizsargāto grupu pārstāvjiem – jauniebraucējiem (migrantiem/bēgļiem), mazākumtautībām, personām ar invaliditāti, seksuālām minoritātēm u.c.

Programmu vadīs Latvijas Cilvēktiesību centrs un Līdzdalības platformas eksperti ar ilggadīgu pieredzi dažādu iniciatīvu īstenošanā iecietības veicināšanai.

Dalība programmā ir bezmaksas. Dalībniekiem tiks nodrošināta izmitināšana, ēdināšana un materiāli klātienes semināru laikā, kā arī sabiedriskā transporta izmaksas. Dalībnieki, kas tiks apstiprināti dalībai, apņemas piedalīties visā apmācību programmā no 2022.gada februāra līdz 2022.gada jūnijam (ieskaitot). 

 Dalībai programmā var pieteikties līdz 2022.gada 14.februārim, aizpildot pieteikuma formu: forms.gle/AusZNVHGbsfSFAJD8

Pilns apraksts un pirmā mācību semināra cikla programma ir pieejama pielikumā.

Mācību programma tiek organizēta projektā “Ceļā uz iecietīgāku sabiedrību: informēšana, izglītošana, atbalsts un sadarbība.” Projektu finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.