Eiropas Parlamentu apmeklē plaša Latgales jauniešu un pedagogu grupa

26. un 27.oktobrī Europe Direct Dienvidlatgale centrs un Latgales  dažādu mācību iestāžu 15 jaunieši un pedagogi, Latvijas pārstāvju vizītes Briselē ietvaros viesojās pie Eiropas Parlamenta deputātes Daces Melbārdes. Pasākums “Ar stiprām saknēm Latvijā un Eiropā” pedagogiem un jauniešiem radīja emocijām un jaunām zināšanām piesātinātas dienas. Apmeklējot Briseli, jaunieši iepazinās ar Eiropas Parlamenta darbu, deputātu ikdienu un uzzināja dažādu komisiju sadarbības mehānismus, kā arī apmeklēja Eiropas vēstures māju. Dalībnieki ieguvuši papildus zināšanas, pieredzi un jaunus draugus no visas Latvijas.

Latvijas delegācijas sastāvā bija Latgales jaunieši un pedagogi no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Rēzeknes Valsts ģimnāzijas, Balvu Profesionālā un Vispārizglītojošā vidusskolas, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas -liceja, Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Preiļu struktūrvienības, Balvu Valsts ģimnāzijas, Kaunatas vidusskolas un Ludzas 2. vidusskolas.

Pateicamies Eiropas Parlamenta deputātei Dace Melbārde par unikālo iespēju 15 Latgales jauniešiem un pedagogiem!

EUROPE DIRECT Dienvidlatgale centrs, kas kopš 2022.gada maija darbojas Latgales plānošanas reģiona paspārnē, aktīvi iesaistās iedzīvotāju un īpaši jauniešu prasmju celšanā. Sadarbībā ar dažādām organizācijām, šoruden Dienvidlatgalē notiks virkne izglītojošu pasākumu, kuri stiprinās šīs vērtīgās prasmes.

Aktuālo informāciju par “Europe Direct Dienvidlatgale” centra darbību un pakalpojumiem var uzzināt LPR tīmekļa vietnē www.lpr.gov.lv sadaļā Europe Direct Dienvidlatgale, Facebook @EuropeDirectDienvidlatgale.

Europe Direct Dienvidlatgale centrs atrodas Saules ielā 15, Daugavpilī. Kontakttālrunis saziņai: 654 23801.