Zināmi sociālo plakātu konkursa „Esi aktīvs, piedalies” uzvarētāji

Lai aktivizētu iedzīvotājus paust savu attieksmi par pilsoniskas sabiedrības procesiem un veicinātu to iesaisti pašvaldību vēlēšanu norisēsbiedrība ESTO februāra sākumā aicināja ikvienu vismaz 16 gadu vecu jaunieti ar vai bez priekšzināšanām mākslas jomā piedalīties sociālo plakātu konkursā „Esi aktīvs – piedalies!”.

Pirmajā plakātu konkursā saņēmām 24 jauno mākslinieku darbu pieteikumus. Žūrija vērtēja autoru radošās idejas oriģinalitāti, darba tehnisko detalizāciju un izstrādi, kā arī plakāta iespējamo pielietojamību pašvaldību vēlēšanu kampaņās.
Par labākajiem darbiem žūrija atzina Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studentu Gitas Līpenītes-Čudares, Aivijas Gritānes, Ričarda Roberta Laganovska un Santas Katkevičas veidotos plakātus, kuri oriģinālā un trāpīgā veidā pauda aicinājumu uz atbildīgu lēmumu pieņemšanu un iesaistīšanos nākotnes sabiedrības veidošanā. Viens no žūrijas locekļiem, radošais vizionārs un reklāmas skolas pasniedzējs Raimonds Platacis atzina, ka “uzvarēja tie darbi, kas pēc vēstījuma un grafiskā izpildījuma nolasījās vislabāk”. Divpadsmit žūrijasprāt labākie darbi ir aplūkojami biedrības ESTO un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas mājaslapās.

Konkursa laureātu apbalvošana notiks 2021. gada 14. maijā plkst.16.00 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas pagalmā, plakātu izstādes atklāšanas pasākumā, ievērojot visus distancēšanās noteikumus. Visi dalībnieki, kuru darbi tiks eksponēti izstādē, saņems konkursa dalībnieka diplomus. Tiks pasniegta konkursa uzvarētāja balva, atzinības raksti 1., 2., un 3. vietas ieguvējiem, kā arī skatītāju simpātiju balva, ko noteiks biedrības ESTO un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas mājaslapu aptaujas balsojums.
Konkursā iesniegtie plakāti līdz pašvaldību vēlēšanu dienai tiks izstādīti vairākās ceļojošās izstādēs dažādās Latgales vietās, rosinot ikvienu novērtēt vēlēšanu nozīmību pilsoniskas valsts attīstībā un katra pienākumu iesaistīties lēmuma pieņemšanā un pašvaldību vēlēšanu procesā.

Līdz 13.maijam aicinām ikvienu nobalsot par savu favorītu! Varbūt tieši tava balss noteiks, kurš saņems skatītāju simpātiju balvu?

Paldies visiem konkursa dalībniekiem! Arī turpmāk – esiet aktīvi un piedalieties!