Zibakcija “Ar vakcīnu par kultūru”

Lai mudinātu Daugavpils un Latgales iedzīvotājus vakcinēties pret Covid-19, Daugavpils Kultūras pārvaldes un “Daugavpils 2027” pārstāvji aicina ikvienu piedalīties sociālo tīklu zibakcijā “Ar vakcīnu par kultūru”.

Daugavpils Kultūras pārvaldes speciālisti un Eiropas Kultūras galvaspilsētas 2027 darba grupas pārstāvji Facebook.com lapā “Daugavpils 2027” uzsāka zibakciju “Ar vakcīnu par kultūru”. Šobrīd kultūras jomā uz laiku ir apstādināti iesāktie projekti, atlikti plānotie pasākumi, arī kultūras organizāciju darbība nav pilnvērtīga. Piedaloties šajā zibakcijā, ikviens aicināts atbalstīt un nodrošināt epidemioloģiski drošo vidi jeb “zaļo režīmu”.

Lai piedalītos zibakcijā, ikviens aicināts savā sociālo tīklu profilā publicēt tekstu – Kā lietussargs mūs pasargā no lietus, tā arī vakcīna ir mūsu aizsargs. Padalies ar fotogrāfiju, kurā esi ar atvērtu lietussargu, tādejādi aicinot vakcinēties un veidot kultūrai epidemioloģiski drošu zaļo telpu.

Pie konkrētās publikācijas jāpievieno tekstu sev vēlamajā valodā:

LV: Mana izvēle – vakcinācija. Tāpat kā lietussargs, tā dod drošību. Ar vakcīnu es balsoju par kopīgu valodu un par kultūru.

LTG: Muna izvēle – vakcinaceja. Ar vakcinu es bolsoju par kūpeigu volūdu i par kulturu.

RU: Мой выбор – вакцинация. С помощью вакцины я проголосую за общий язык и за культуру.

PL: Mój wybór – szczepienie. Dzięki szczepionce głosowałem za wspólnym językiem i kulturą.

EN: My choice – vaccination. With the vaccine, I vote for a common language and culture.

Tēmturi: #ArVakcīnuParKultūru #daugavpils2027 #kopīgavaloda #daugavpilskultūra.

Zibakcijas ietvaros taps dāvana Latvijas valsts dzimšanas dienā – fotogrāfiju kolāža, kurā redzami atsaucīgi cilvēki, kas ir vakcinējušies un iedrošina vakcinēties arī citus.