Trešais Eiropas latviešu uzņēmēju un uzņēmīgo virtuālais tīklošanās pasākums

2021. gada 20. maijā tika aizvadīts jau trešais Eiropas latviešu uzņēmēju un uzņēmīgo virtuālais tīklošanās pasākums  Zoom platformā plkst.20 pēc LV laika. Uzņēmīgos latviešus pulcēja Diasporas uzņēmēju kopiena #esiLV. Tīklošanās mērķis ir apzināt Eiropā dzīvojošos Latvijas uzņēmējus un citus aktīvos cilvēkus, lai sniegtu atbalstu, veicinātu kontaktu un pieredzes apmaiņu, kā arī radītu bāzi auglīgām diskusijām un savstarpējai sadarbībai.

Līdzīgi kā iepriekšējās reizēs, dalībniekiem bija iespēja īsumā prezentēt sevi, savu piedāvāto produktu vai pakalpojumu un pastāstīt, kādu sadarbību šobrīd meklē. Papildus fokusam šoreiz ar savu pieredzi un ieteikumiem pārmaiņu vadībā dalījās Prof. Agnis Stibe no Parīzes. A.Stibe ir četrkārtējs TEDx runātājs, Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta pārliecinošas pilsētvides pētniecības nozares dibinātājs, sadarbojas ar daudziem uzņēmumiem un organizācijām. “Pārmaiņas notiek visu laiku, visiem un vienmēr. Filozofi saka – nekas nav tik pastāvīgs kā pārmaiņas. Un, ja tas ir kaut kas, kas vienmēr ir, tad mums labāk ar to ir labi sadzīvot,” tāda ir prof. A.Stibes pārliecība un vienkāršā valodā ar uzskatāmiem piemēriem viņš to rāda un māca arī citiem. Viņš regulāri dažādās valstīs sniedz priekšlasījumus un meistarklases par transformācijas un pārmaiņu tēmu un nozīmi.
Savukārt, par personiskās izaugsmes ietekmi uz biznesa attīstību pārmaiņu laikā stāstīja Ilze Spīgule-Buijtenweg no Zviedrijas, kur ir kopš 2017. gada un jau visus šos četrus gadus ir Dienvidzviedrijas latviešu biedrības priekšsēde, biznesa kluba valdes locekle; viņa māca bērniem skoliņā latviešu valodu, paspējusi atdzīvināt panīkušo latviešu kori un pat pabūt tam par vadītāju, darbojas Eiropas latviešu uzņēmēju kopienā “#esiLV”, vada savu konsultāciju biznesu, iedrošinot un atbalstot cilvēkus, palīdzot apzināties, kā domas ietekmē rīcību un kā mainīt domāšanas veidu un attiecīgi – kā mainīt dzīvi uz labo pusi. Jau ar vairākām svešvalodām azotē – krievu, angļu, vācu – viņa katrā valstī apguvusi arī to pamatvalodas, un šobrīd pārvalda arī franču, flāmu un zviedru valodas. Ilzei patīk būt raibu raibā internacionālā vidē, bet – neaizmirstot savas saknes.
Tīklošanos organizēja “Ekonomiskā Sadarbība un Investīcijas Latvijai” (#esiLV), kas veidota kā ārvalstīs darbojošos Latvijas izcelsmes uzņēmēju un nozares profesionāļu un organizāciju kopiena pieredzes apmaiņai un biznesa partnerību veidošanai. Sīkāka informācija: esiLV@latviesi.com
Sadarbība un savstarpējs atbalsts ir latviešu uzņēmēju nākotne!