Tiešsaistes seminārs par diasporas jauniešu izglītības iespējām Latvijā

2021. gada 19. maijā notika Ārlietu ministrijas un Pasaules Brīvo latviešu apvienības (PBLA) organizētais tiešsaistes seminārs “Diasporai par aktualitātēm Latvijā”. Šis bija noslēdzošais pasākums trīs semināru ciklā, kas veltīts diasporas jauniešu izglītības iespējām Latvijā. 

Seminārā piedalījās Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica un Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš. Ministriju pārstāvji sniedza ieskatu, kādas ir studentu iespējas iegūt izglītību Latvijas augstskolās un informēja par valsts nostāju šajā jautājumā.

Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre  Zanda Kalniņa-Lukaševica: “Diasporas jauniešu saiknes stiprināšana ar Latviju un augstākās izglītības eksports jeb studentu piesaiste Latvijas augstskolām ir divas būtiskas mūsu prioritātes. Latvijā pieejamas daudzas ļoti kvalitatīvas un konkurētspējīgas studiju programmas. Ceru jau šoruden sastapt arvien vairāk diasporas jauniešus, šeit studējot un vienlaikus izbaudot Latvijas kultūrtelpu.”

PBLA un Ārlietu ministrija uz semināru aicināja arī četru lielāko Latvijas augstāko mācību iestāžu Uzņemšanas nodaļu pārstāvjus, kuri pastāstīja par studiju iespējām un pieejamību savā mācību iestādē – programmām, izmaksām un sadzīvi. Ar savu izglītības programmu piedāvājumu iepazīstināja Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes pārstāvji. Īpaša uzmanība tika pievērsta jautājumiem par studiju iespējām diasporas un ārvalstu studentiem latviešu valodā, kā arī par piedāvātajām mācību programmām un kursiem angļu valodā.

Interesentiem semināra ierakstu iespējams noskatīties Ārlietu ministrijas Facebook un PBLA Facebook kontos.

PBLA pārstāvniecība  – kontaktiem un jautājumiem: Raits Eglītis, raits.eglitis@pbla.lv  +371 25551894

Informācijas avots:
Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas mājas lapa: www.mfa.gov.lv