Satiec savu meistaru Daugavpils Māla mākslas centrā

Trīs septembra dienās – 3., 4. un 5. septembrī – ikvienam būs iespēja apceļot Latviju klātienē vai virtuāli, lai atrastu tieši savu meistaru. 

Pasākums „Satiec savu meistaru” šogad notiks jau trīspadsmito reizi un tajā piedalās arī Daugavpils Māla mākslas centra keramiķi. Ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības noteikumus, 97 vietās visā Latvijā seno prasmju meistari aicina uz darbnīcām, kurās būs iespēja apgūt gan dažādas audumu aušanas prasmes, gan karošu grebšanu, cimdu adīšanu, gan iepazīties ar darbu metālkalēja darbnīcā, kā arī piedalīties māla darbnīcās un pinumu darināšanas meistarklasēs. Šī projekta būtība ir vēstīt plašākai sabiedrībai par cilvēku, par viņa zināšanām un prasmēm, kas tiek saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē.

Meistaru nerimstošā degsme un zināšanas ir visas Latvijas bagātība. Viņu

prasmes un zināšanas sniedz iespēju ikvienam interesentam darboties un kļūt zinošākiem.

Esat laipni aicināti amatu prasmju darbnīcā Daugavpils Māla mākslas centrā, 18. novembra ielā 8: 4. septembrī un 5. septembrī no plkst. 12.00 līdz plkst. 15.00 un Tautas lietišķās mākslas studijā “Klūga”, Patversmes ielā 2: 3. un 4.septembrī no plkst. 9:00 līdz plkst. 14:00.

Vairāk informācijas pa tālr.: 65425302.

Sintija Lukjanska, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste, sintija.lukjanska@daugavpils.lv, tālr.: 20203713, 26114003