Rēzeknes novadā šoruden 19 izbraukuma vakcinācijās savakcinēti 2103 cilvēki

Rēzeknes novada pašvaldība sadarbībā ar Nacionālo veselības dienestu  no 2021. gada septembra līdz decembrim īstenoja 19 izbraukuma vakcinācijas, kā laikā savakcinēti 2103 cilvēki.

No 10. novembra līdz 16. novembrim tika īstenotas izbraukuma vakcinācijas katrā Rēzeknes novada pagastā. Šo izbraukuma vakcināciju laikā tika savakcinētas 588 personas. Savukārt no 8. decembra līdz 14. decembrim notika atkārtota izbraukuma vakcinācija katrā pagastā, uz ko īpaši tika aicināti cilvēki, kuri pirmo poti bija saņēmuši iepriekšējā izbraukuma vakcinācijā sev tuvākajā pagastā. Kopumā šajā reizē otro poti, balstvakcīnu vai pirmo poti saņēma 538 personas.

Tāpat šoruden Rēzeknes novada pašvaldības Sociālā dienesta un pagastu pārvalžu darbinieki sazinājās ar aptuveni 2000 pašvaldības teritorijā deklarētajiem iedzīvotājiem vecuma grupā 60+. Sazvanoties vairāk nekā 80 cilvēki izteica vēlmi saņemt vakcīnu savā mājvietā, kas sadarbībā ar Nacionālo veselības dienestu arī tika nodrošināts.

Vakcinācijas aptvere Rēzeknes novada pašvaldības teritorijā šobrīd ir nepilni 54 procenti. Ņemot vērā, ka septembra sākumā vakcinēti bija vien 23,2 procenti novada iedzīvotāju, pēdējo trīs mēnešu laikā bijis pieaugums par 30 procentiem.

Arī nākamgad Rēzeknes novada pašvaldība plāno turpināt sadarbību ar Nacionālo veselības dienestu, lai vakcināciju pret Covid-19 varētu nodrošināt pēc iespējas tuvāk cilvēku dzīvesvietai un ikdienas gaitām. Aicinām izmantot iespēju vakcinēties pret vīrusu un pasargāt sevi no smagas slimības gaitas!

Andris Stafeckis, Rēzeknes novada pašvaldības izpilddirektora vietnieks