Rēzeknē Raiņa parka rekonstrukcija tiks pabeigta maijā

Rēzeknes kultūras un atpūtas parkā jeb Raiņa parkā lielākā daļa paredzēto atjaunošanas darbu jau ir veikti, taču līdz pavasarim gaidāmi vairāki uzlabojumi, kas nodrošinās kvalitatīvu atpūtu.

Rēzeknieši pamanījuši, ka parkā jau uzstādīts jauns robīnijas koksnes iekārtu rotaļu laukums. Rēzeknes pilsētas Pilsētvides un attīstības pārvaldes Attīstības un investīciju nodaļas projektu vadītāja Krista Freiberga gan uzsvēra, ka būvobjekts vēl nav nodots ekspluatācijā un šobrīd drošības apsvērumu dēļ nav paredzēts izmantošanai: “Kamēr ap bērnu rotaļu laukumu ir žogs, aicinām būt saprotošiem un laukumu neapmeklēt, jo tas var apdraudēt gan pašu drošību un veselību, gan iekārtu tehnisko stāvokli.”

Projektu vadītāja pastāstīja, ka šobrīd notiek aktīvi objekta nodošanas, iekārtu pārbaudes un dokumentācijas sagatavošanas darbi un tuvākā mēneša laikā bērnu rotaļu laukums būs pieejams un gatavs lietošanai, par ko pašvaldība iedzīvotājus nekavējoties informēs.

Tāpat arī Raiņa parkā tika uzstādīti jauni soliņi, kuru uzstādīšana notika laikā, kad zeme jau bija sasalusi un līdz ar to ir radušies defekti gan pašos soliņos, gan to stiprinājumos. Projektu vadītāja apstiprināja, ka uztraukumam nav pamata, jo soliņu ražotājs un uzstādītājs nodrošina divu gadu garantiju, tādēļ ziemas periodā bojātie soliņi tiks noņemti, lai pavasarī tos varētu atjaunot un uzstādīti no jauna.

Agrā pavasarī tiks atsākta arī velo trases un āra trenažieru laukuma būvniecība, kā arī uzsākta skeitparka izveide, lai jau maija mēnesī Rēzeknes iedzīvotājiem un viesiem būtu iespēja izmantot atjaunotā Raiņa parka iespējas pilnā to apjomā.