Rēzeknē norisinās XV Mākslinieku plenērs “Domas lidojums”

Rēzeknē zied un plaukst maijs, reibinot ar krāsām un smaržām, un kā četrpadsmit gadus pirms tam, arī šogad jau piecpadsmito reizi šo dabas plaukumu steidzas iemūžināt mākslinieki no visas Latvijas – Rēzeknē no 24. līdz 30 aprīlim notiek kārtējais mākslinieku plenērs.

Ikreiz šie skaistie plenēra laikā radītie mākslasdarbi priecē rēzekniešus un pilsētas viesus Rēzeknes kultūrvēstures muzeja izstāžu zālēs gan pesronālizstādēs, gan vairāku mākslinieku kopīgajās izstādēs, un protams, aiziet arī tālu plašajā pasaulē, nesot līdzi Rēzeknes burvīgo tēlu. Apvienojot dabas skaistumu un mākslinieku redzējumu, Rēzeknē top palieloši mākslas darbi.

Šogad spēkā esošie ierobežojumi lieguši pulcēt māksliniekus no ārvalstīm, taču Latvijā ir pietiekami daudz augsta līmeņa mākslinieku, kas labprāt devās uz Rēzekni, lai iemūžinātu tās ainavas savās gleznās. Plenērā piedalās rēzeknieši Osvalds Zvejsalnieks un Pāvels Ostapcevs, mākslinieki no Daugavpils Alīna Petkūne un Maija Bērziņa, Ieva Neikens un Varis Lemsters no Ādažiem, Latvijas mākslas akadēmijas studentes Viktorija Mamajeva un Alīna Burlakova no Rīgas, rīdzinieki Aleksandrs Neberkutins, Andrejs Severetnikovs, Valērijs Makavojs un Nugzars Paksadze, kā arī Jānis Plivda un Aivis Pīzelis no Preiļiem. Nedēļas nogalē pievienosies Roberts Muzis no Rīgas.

Šogad, kā mēs visi zinām, apstākļi liedz mums rīkot masveida kultūras pasākumus, tostarp arī izstādes, tomēr arī šogad mūsu skaistās Rēzeknes un tās apkaimes ainavas, iemūžinātas mākslinieku gleznās, būs iespēja apskatīt jau tuvākajā laikā – no 28. līdz 30. maijam, kad mūsu pilsētā notiks Mākslas un mūzikas festivāls “Seven Hills 2021”, piedāvājot festivāla apmeklētājiem krāsu, skaņu un izjūtu daudzveidību.

Sagatavoja: Komunikācijas speciāliste Janīna Dukule, janina.dukule@rezekne.lv