Raidījumā “Latgalīšu kukne” tapa kartupeļu pica latgaliešu gaumē

2021.gada 5.augustā notika “Latgalīšu kuknes” raidījums un šoreiz Latgales plānošanas remigrācijas koordinatore Astrīda Leščinska gatavoja atraktīvā Līvānu 1. vidusskolas direktora, grupas JAUDA ģitārista Gata Pastara virsvadībā. 

Izrādījās, ka Gatis bija sagatavojis neparastu recepti, ko varētu saukt par kartupeļu picu latgaliešu gaumē! Astrīdas uzdevums bija sagatavot šo ēdienu, sekojot Gata Pastara receptei un ieteikumiem.

Kā vienmēr, gatavošanas process tika pavadīts interesantās un sirsnīgās sarunās – šoreiz vairāk par skolas dzīvi, par Gata kā skolas direktora redzējumu uz mūsdienu mācību procesu un skolēniem, kuri, neapšaubāmi, ir jaunā Z paaudze – visi ļoti gudri un talantīgi, tikai jāmāk atrast īsto komunikācijas pieeju!

Šoreiz raidījumu vadīja Latgales patriote, daudzbērnu māmiņa un brīnišķīga saimniece – Jolanta Smane no Rēzeknes novada Dekšārēm, savukārt “Latgaļu kuknes” raidījuma idejas autore un īstenotāja ir latgaliešu dzejniece Ingrīda Anna Tārauda, kas ilgus gadus strādājusi par latviešu un krievu valodas un literatūras skolotāju.

Par to, kā klājās atraktīvajiem raidījuma viesiem ar kartupeļu picas gatavošanu iespējams apskatīt  šajā video: