Raidījumā “Latgalīšu kukne” gatavos remigrācijas krustmāte Latgalē

23.01.2021. vietnes Facebook tiešraidē notiks diasporas raidījums “Latgalīšu kukne”, kura laikā ar sirsnīgām sarunām diasporas pārstāve Aija Īzaks gatavos latgaliešu ēdienu kopā ar remigrācijas koordinatori Astrīdu Leščinsku.

Aija Īzaks ir latviešu – latgaliešu izcelsmes ASV vijolniece un modele, kas daudzus gadus dzīvo Amerikā, ir talantīga mūziķe.

2018. gadā kopā ar mūzikas apvienību “Teksasas latgalieši” izdevusi albumu “Dvieselis steigys” un par to ieguvusi “BOŅUKS 2018” goda balvu. Raidījuma “Latgalīšu kukne” laikā dzirdēsiet arī kādu dziesmu, tas būs aizraujoši un garšīgi!

Raidījuma idejas autore un īstenotāja ir latgaliešu dzejniece Ingrīda Anna Tārauda, kas ilgus gadus strādājusi par latviešu un krievu valodas un literatūras skolotāju.

Pirms vairākiem gadiem pārcēlās uz dzīvi Īrijā, kur bija skolotāja, arī latviešu diasporas skolu vadītāja, izveidojusi latviešu skoliņu “Saulessvece”; nodibinājusi un vadījusi Īrijas latviešu literātu grupu “Baltie vārti”.

2015. gadā par nozīmīgu ieguldījumu latviešu izglītības darbā Īrijā Ingrida Tārauda apbalvota ar Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Īrijas Republikā Atzinības rakstu.

A.Leščinska : “Tā ir brīnišķīga iespēja uzturēt saikni ar latgaliešiem plašajā pasaulē. Esmu atvērta diasporas idejām, cenšos piedalīties aktivitātēs, kas veicina remigrāciju ilgtermiņā. Tas ir liels ieguvums abām pusēm, gan mums šeit uz vietas dzīvojošiem, gan tiem, kas patreiz dzīvo un strādā mītnes valstīs. Patriotisms, vilkme pēc dzimtenes un rupjmaizes, bērnības atmiņas iekaro emigrantu sirdis. Šāda veida radošas aktivitātes sniedz iespēju pastāstīt diasporai par aktualitātēm Latvijā un reģionos”.

Atgādinām, ka 1.raidījums notiks 23.janvarī plkst.19.00 /LV laiks/ sociālā tīkla Facebook lapā “Latgalīšu kukne” pēc saites www.facebook.com/kuknesarunom.