Radio ēterā atgriežas radiožurnāls “Pi myusu Latgolā”

Ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) atbalstu pie radio klausītājiem atgriežas radiožurnāls “Pi myusu Latgolā”. Iknedēļas raidījums par Latgales aktualitātēm, kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu, jaunumiem sabiedriski politiskajā, kā arī  uzņēmējdarbības jomā. 

Raidījuma mērķis nodrošināt latgaliešu valodas stiprināšanu un diskusiju par reģionāli un valstiski svarīgiem jautājumiem, veicināt Latgales reģiona iedzīvotāju un citviet Latvijā un ārzemēs dzīvojošo latgaliešu lokālpatriotismu, sabiedrības saliedēšanu un kvalitatīvas informatīvās un kultūrtelpas stiprināšanu.

Šogad projektam papildus ir noteikts jauns izaicinājums –  analizēt Latgales ekonomiskās izaugsmes iespējas pandēmijas apstākļos. Izmantojot konstruktīvās žurnālistikas paņēmieniem, raidījumu veidotāji dosies meklēt Latgales reģionam sarežģīto jautājumu risinājumus, kā arī analizēs pašvaldību vēlēšanu iznākumu, informēs par “Vēsturisko zemju likuma” iedzīvināšanu un Administratīvi teritoriālās reformas iespaidu.

“Divu krastu radio”  piedāvātais radiožurnāls “Pi myusu Latgolā” sastāv no divām daļām – viena  par  Latgales reģiona sociālekonomiskajiem  jautājumiem   nozīmīgām sabiedriski politiskām tēmām un kultūrvides saglabāšanu, bet otra – par aktuālajiem kultūras notikumiem.

Kultūras notikumu apskats dzirdams “Divu krastu radio”  ēterā katru ceturtdienu plkst. 16.30 ar atkārtojumiem piektdienās plkst. 8.30 un 12.30.

Savukārt, “Pi myusu Latgolā” raidījums skanēs piektdienās plkst. 16.30 ar atkārtojumiem sestdienās 12.30 un svētdienās 16.00.

Raidījumi tiks pārraidīti arī  radio programmās  radio  “Ef-Ei” un “Radio Marija Latvija”.

Radio raidījumi tiks arhivēti un izvietoti internetā ziņu portālos www.rezekneszinas.lv, www.daugavpilszinas.lv, www.zinasjekabpils.lv, kā “Divu krastu radio” sociālo tīklu platformās Facebook un draugiem.lv .

Kontakti saziņai ar raidījumu veidotājiem: info@dkradio.lv vai tālrunis 26550032.

Radiožurnāls tiks veidots ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) finansiālu atbalstu no sabiedriskā pasūtījuma līdzekļiem.

Informāciju sagatavoja E.Greidāne (26550032); info@dkradio.lv