Preiļu novads 20. – 22.augustā aicina uz Preiļu pilsētas svētkiem!

Ar moto ,,Laiks vērot, laiks just un baudīt!” Preiļu novads no 20. augusta līdz 22. augustam aicina uz Preiļu pilsētas svētkiem.
Piektdien, 20. augustā, sāksies Parka festivāls, kas turpināsies arī otrajā svētku dienā. Skanēs Daiņa Skuteļa dziesmas par ziediem un dabu, gongu, čellu dueta un senās mūzikas instrumentu skaņas, varēsiet izmēģināt savus talantus dažādās meistarklasēs, satikt parka Balto dāmu, muižkungu Borhu ar grāfieni un piedalīties interesantās nodarbēs.
Piektdienas vakarpusē Preiļu parku pieskandinās pastaiga pa opermūzikas lappusēm, uz ko aicina Latvijas Nacionālās Operas un Baleta solisti Ilona Bagele, Inga Šļubovska-Kancēviča, Andris Ludvigs, Rinalds Kandalincevs un operas mūziķi.
Aktīvos un sportiskos iedzīvotājus aicinām piedalīties jautrā un muzikālā Velo reivā pa Preiļu pilsētas ielām.
Sestdiena, 21. augusts, iesāksies ar Svētku tirgu un Muzeju ielas festivālu “Starp muižu un baznīcu”. Varēs skatīt Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja un Panevēžas novadpētniecības muzeja radošās nodarbības, klausīties Panevēžas folkloras ansambļu “Raskila” un “Sierčikai” priekšnesumus, fotografēties foto stendā “20. gs. sākuma preilietis”.
Dienas vidū Preiļu parkā jūs sagaida Mākslinieku darbu brīvdabas vasaras skvērs un Pop-up art tirdziņš.
Ja esat sportiskā dzīvesstila piekritēji, varēsiet baudīt Bērnu un jauniešu sporta skolas piedāvātās individuālās sporta aktivitātes pludmalē un stadionā vai vērot futbola 2. līgas spēli starp Preiļiem un Limbažiem.
Par labu vakara mūziku Preiļu parka estrādē rūpēsies mūzikas grupa “CARNIVAL YOUTH” kino dziesmu koncertsērijā “Naivais ku-kū” un mūzikas grupa “MUSIQQ”. Vakara noslēgumā – Diskoballe parkā.
Svētdien, 22. augustā, svētku diena sāksies ar sportiskām aktivitātēm un noslēgsies ar svētku dievkalpojumu un Skolotāju kora “Latgale” koncertu Preiļu Romas katoļu baznīcā.
Aicinām vērot, just un baudīt Preiļu pilsētas svētkus, ievērojot epidemioloģiskos drošības noteikumus!
Informācijas avots: Preiļu novads