Pirmsinkubācija tagad pieejama arī Latvijas diasporai

Pirmsinkubācija tagad pieejama arī Latvijas diasporai. Pirmsinkubācijas programma tiešsaistē pieejama no 2021. gada marta Latvijas diasporas pārstāvjiem, personām, kuras izceļojušas no Latvijas un dzīvo, strādā vai mācās ārvalstīs ilgāk par vienu gadu, kā arī Latvijas simplātiju diasporai – Latvijas diasporas laulātajiem un ģimenes locekļiem.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) 2.februārī rīkoja tiešsaistes pasākumu Latvijas diasporas locekļiem, lai aicinātu pievienoties inkubācijas un tiešsaistes pirmsinkubācijas programmai pavasara uzņemšanā, kas notiks no 2021. gada 1. marta līdz 22. martam.

LIAA biznesa Inkubatori  ir lielākā jauno uzņēmumu kopiena un kontaktu tīkls Latvijā ar pieeju LIAA pārstāvniecībām 18 pasaules valstīs.Pirmsinkubācijas programma piemērota ideju autoriem, kuri vēl ir tikai ceļā uz savu produktu vai pakalpojumu, bet inkubācijas programmā aicināti pieteikties tie uzņēmumi, kuri jau ir izstrādājuši savus produktus vai pakalpojumus un uzsākuši to realizāciju. LIAA inkubācijas programmai var pieteikties uzņēmumi, kuri reģistrēti Latvijas Republikas Komercreģistrā ne ilgāk par 3 (trīs) gadiem.

Tiešsaistes pirmsinkubācijas klients var būt Latvijas pilsonis vai ārvalstu pilsonis ar pastāvīgo uzturēšanās atļauju. Inkubācijas programmas pretendentiem būtiska ir tieša saikne ar Latviju un iespējas būt Latvijā Inkubācijas programmas laikā. Tāpat arī pirmsinkubācijas programmas pretendentam ir jābūt sasaistei un plāniem attīstīt biznesu Latvijā.

Pašlaik LIAA biznesa inkubatoru klientu vidū aptuveni 10% ir Latvijas diasporas pārstāvji.

Lai aizpildītu pieteikumu, biznesa idejas autors vai uzņēmums izvēlas sev piederīgo biznesa inkubatoru. Latvijā darbojas 13 LIAA biznesa inkubatori Daugavpilī, Jūrmalā, Jelgavā, Kuldīgā, Liepājā, Madonā, Ogrē, Rēzeknē, Siguldā, Talsos, Ventspilī, Valmierā, Radošo industriju inkubators Rīgā.

Lai pieteiktos inkubācijas programmai, uzņēmums iesniedz pieteikumu inkubācijai ar tā pielikumiem, tai skaitā finanšu plūsmu, komandas vadošo personu CV un papildu pielikumus (aptaujas rezultāti, finanšu dati u.c. informācija par biznesa ideju). Aizpildītu pieteikumu ar pielikumiem nosūta elektroniski parakstītu uz e-pastu diaspora@liaa.gov.lv vai izdrukātu un parakstītu pa pastu uz LIAA Pērses ielā 2, Rīgā, LV-1442.

Vairāk lasi LIAA tīmekļa vietnē

2.februārī plkst. 19.00-20.00 EET (pēc Latvijas laika) par  2021.gada uzņemšanu Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) tiešsaistes biznesa pirmsinkubācijas programmā (PINK), kā arī pēc informatīvās daļas dalībniekiem bija iespēja piedalīties mūsdienu latviešu virtuves meistarklasē, izmantojot Biznesa inkubatoros radītos produktus, ko vadīja Mārtiņš Sirmais.

Fotomirkļi: