Piešķirti augstākie Latvijas valsts apbalvojumi

Saskaņā ar Valsts prezidenta un Ordeņu kapitula 2021. gada 22. oktobra lēmumu piešķirti 60 augstākie Latvijas valsts apbalvojumi. Triju Zvaigžņu ordenis piešķirts 33 personībām, Viestura ordenis – 11 personībām un Atzinības krusts – 16 personībām.

Ar augstākajiem Latvijas valsts apbalvojumiem apbalvoti cilvēki, kuri izcili kalpojuši Latvijas valstij un tautai un kuru pašaizliedzīgais, profesionālais un sabiedriskais darbs, pilsoniskais veikums ir pelnījis augstāko valsts atzinību. Katra atsevišķais darbs un ieguldījums ir vienlīdz izcili vērtējams un cildināms.

Ordeņu kapitula kanclere Sarmīte Ēlerte norāda: “Ir patiess gandarījums, ka Valsts prezidentam Egilam Levitam un Ordeņu kapitulam Latvijas Republikas dibināšanas 103. gadadienā ir iespēja pateikties un apbalvot cilvēkus, kuru darbs ir izcils, kuri godprātīgi un nesavtīgi kalpojuši Latvijas valstij un tautai. Augstākā valsts apbalvojuma piešķiršana ir atbilstošs valsts cieņas apliecinājums šo cilvēku darbam un ieguldījumam mūsu Latvijas labā. Viņus raksturo talants, mērķtiecība, ticība saviem spēkiem un radošums, drosme un izturība. Latvijas Valsts prezidents Egils Levits un Ordeņu kapituls saka paldies par darbu demokrātiskas, tiesiskas un nacionālas Latvijas valsts labā.”

Augstākie valsts apbalvojumi piešķirti cilvēkiem, kuri augsti profesionāli, īpaši pašaizliedzīgi un drosmīgi veikuši amata pienākumus līdz šim nebijušas sarežģītības sabiedrības apdraudējuma situācijā – Covid-19 pandēmijas laikā. Cilvēkiem, kuri savu darbu veltījuši atjaunotās neatkarīgās Latvijas valsts veidošanai, pilsonisko vērtību nostiprināšanai, izciliem kultūras un zinātnes darbiniekiem. Apbalvojumi piešķirti cilvēkiem, kuri daudzu gadu garumā veicinājuši latviešu diasporas vienotību un saikni ar Latviju.

Latgales plānošanas reģions un tā Attīstības padome sveic:

– Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes priekšnieku, pulkvedi Oļegu Jemašovu ar Viestura ordeņa apbalvojumu un iecelšanu par Viestura ordeņa komandieri;

– arhitekti, Profesionālās izglītības kompetences centra “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”” direktori Ingunu Kokinu ar Atzinības krusta apbalvošanu un iecelšanu par Atzinības krusta komandieri;

– ilggadējo Balvu novada sporta skolu skolotāju un sporta treneri Ulriku Pozņaku ar  Atzinības krusta apbalvošanu un iecelšanu par Atzinības krusta kavalieri.