Pieaugot Covid-19 vīrusinfekcijas hospitalizēto pacientu skaitam, Balvos atkal atver Covid-19 nodaļu

Šī gada 4. oktobrī, strauji pieaugot Covid-19 vīrusinfekcijas hospitalizēto (stacionēto) pacientu skaitam slimnīcās, Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība atkal atvēra Covid-19 nodaļu Balvos ar 14 gultasvietām. Taču jau šī gada 1. novembrī, Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība Balvos atvērs papildus nodaļu ar 10 gultām Covid-19 pacientiem. Ņemot vērā to, ka strauji pieaug Covid-19 pacientiem nepieciešamība pēc ārstēšanās stacionārā, un Covid-19 jau esošās nodaļas 100% noslodzi, ir pieņemts lēmums par papildus gultu atvēršanu. “Covid-19 nodaļa tiek atvērta pārprofilējot pediatrijas nodaļu. Pediatrijas profils netiek slēgts, to integrējam terapijas nodaļā, kā tas bija arī pagājušajā Covid-19 periodā,” paskaidroja Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības pārstāve.

Informējam, ka Covid-19 pacienti ar pozitīvu analīzi, atvesti ar NMPD, uzreiz tiek nogādāti uz Covid-19 nodaļu, neizmantojot Balvu uzņemšanas nodaļu. Līdz ar to nebūt nav pamata raizēm par iespējamo saskarsmi uzņemšanas nodaļā ar šiem pacientiem.

Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība vienmēr ir rūpējusies par to, lai vietējiem iedzīvotājiem būtu pieejama nepieciešamā ārstēšana pēc iespējas tuvākai viņu dzīves vietai. Tāpat arī personāls, iepriekšējā Covid-19 uzliesmojumā, sevi ir pierādījis kā atbildīgu un profesionālu komandu, kas pierāda to, ka var atkārtoti mobilizēties, nodrošinot pilnvērtīgu pacientu aprūpi un ārstēšanu arī šajā rudenī.

Informāciju sagatavoja: Balvu novada domes administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Agrita Luža sadarbībā ar  “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība”