Patīk piedzīvojumi? Radi slēpni „Mans dārgums Latvijā”!

Lai arī  ikdienā Tu dzīvo ārpus Latvijas, izveido slēpni Latvijā un tas te būs vienmēr – priecēs citus un gaidīs tevi ciemos! Tavs slēpnis tiks ietverts slēpņu sērijā “Mans dārgums Latvijā”. Nebēdā, ka Latvijā Tev nepieder pilsēta, upe vai kalns. Tas ir sīkums, salīdzinot ar to, ka Tev Latvijā pieder pašam savs slēpnis.

Izvēlies sev nozīmīgu vietu Latvijā. Sūti mums vietas koordinātas un aprakstu, kāpēc Tu vēlies izlikt slēpni tieši tur. Gaidām Tavu slēpņa ideju līdz 20. maijam. Sīkāka informācija plakātā, atver šeit. Aiziet, slēpņojam!

Latviešu valodas aģentūras direktora vietniece Dace Dalbiņa stāsta, kā radās šī ideja: “Latviešu valodas aģentūra cieši sadarbojas ar diasporu. Mūsu kopīgais mērķis ir latviešu valodas un latviskās piederības uzturēšana mītnes zemēs, kā arī atbalsta sniegšana tām ģimenēm, kuras atgriežas Latvijā.

Tā kā pandēmijas dēļ nevar notikt ne bērnu un jauniešu nometnes, ne viesošanās pie radiem Latvijā, radās ideja par slēpņu veidošanu. Šo projektu realizēsim sadarbībā ar Latvijas slēpņošanas entuziastiem – diasporas pārstāvji radīs idejas un slēpņu aprakstus, bet Latvijas brīvprātīgie slēpņus izveidos un izvietos. Šis projekts stiprinās emocionālo saiti ar Latviju, veicinās Latvijas dabas un kultūrvides iepazīšanu, kā arī ļaus izstāstīt savu stāstu par nozīmīgu vietu Latvijā.”

Informācija pārpublicēta no valoda.lv