Latgales reģionā tiks atklāti papildu autobusu un vilcienu reisi

Šodien, 2021. gada 29. oktobrī, Sabiedriskā transporta padome, kuru pārstāv arī Latgales plānošanas reģiona Attīstības Padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs,  lēma par papildu vilciena ekspreša reisu atklāšanu maršrutā Rīga–Rēzekne, kā arī atsevišķu maršruta Rīga–Krāslava vilcienu reisu pagarināšanu līdz Indrai. Tāpat tika apstiprināta četru jaunu autobusu reisu atklāšana maršrutā Nr.6213 Krāslava–Skaista–Dagda, kas tiks izpildīti līdz Krāslavas stacijai, nodrošinot pasažieriem iespēju pārsēsties no autobusa vilcienā un otrādi.

Palielinot mobilitātes iespējas Rēzeknes un tās apkaimes iedzīvotājiem, kā arī stiprinot vilciena lomu sabiedriskā transporta sistēmā, maršruta Rīga–Rēzekne vilciena ekspreša reisi, kas tiek izpildīti sestdienās un svētdienās, tiks izpildīti katru dienu: vilciens no Rīgas izbrauks plkst.11.31 un no Rēzeknes – plkst.15.17 (reisa izpildes laiks ir divas stundas un 43 minūtes).

Atsaucoties uz Indras apkaimes iedzīvotāju ierosinājumiem, vilcienu maršruta Rīga–Krāslava reiss, kas Rīgā ceturtdienās un piektdienās tiek uzsākts plkst.16.31, tiks pagarināts līdz Indrai (plānots, ka vilciens Indrā pienāks plkst.20.10). Tāpat piektdienās un sestdienās rīta reiss Indrā tiks uzsākts plkst.5.23, Rīgā pienākot plkst.9.00 (vilciens no Krāslavas izbrauc plkst.5.48).

Lai nodrošinātu papildu mobilitātes iespējas Dagdas iedzīvotājiem, plānots atklāt četrus jaunus reisus maršrutā Nr.6213 Krāslava–Skaista–Dagda. Plānots, ka tie tiks izpildīti cauri Skaistai un pagarināti līdz Krāslavas stacijai. Tādējādi tiks nodrošināta arī pārsēšanās iespēja pasažieriem, kuri brauc vilcienā no Rīgas vai Indras. Plānots, ka autobuss no Dagdas autoostas izbrauks plkst.4.55 un 19.03, bet no pieturas Krāslavas stacija – plkst.5.55 un 19.55.