Notiks Rēzeknes iedzīvotāju aptauja

2021.gada februārī un marta sākumā pētījumu centrs SKDS pēc Rēzeknes domes pasūtījuma veiks Rēzeknes pilsētas iedzīvotāju socioloģisku aptauju. Aptaujas mērķis ir noskaidrot rēzekniešu uzskatus par dažādiem pilsētas dzīves jautājumiem, tajā skaitā par pašvaldības darbu, pilsētas attīstību, pārvietošanās paradumiem, sportu, kultūru, veselību u.c. tēmām.

Lai plānotu tālāko pilsētas attīstības stratēģiju, Rēzeknes pilsētas pašvaldībai ir būtiski noskaidrot iedzīvotāju viedokli un apmierinātību par dažādām jomām un aspektiem. Iegūtie dati tiks apkopoti un izmantoti pašvaldības darbā, kā arī ar rezultātiem, kad aptauja būs noslēgusies, varēs iepazīties pašvaldības oficiālajās saziņas vietnēs.

Izlases veidā pētījumā tiks aicināti piedalīties 500 pilngadīgi Rēzeknes iedzīvotāji. Pētījums notiks, izmantojot telefoninterviju metodi. Īpaši sagatavoti pētījumu centra SKDS intervētāji, ievērojot noteiktu procedūru, zvanīs uz nejauši izvēlētiem telefonu numuriem, un, ja izdosies sazvanīt Rēzeknes pilsētas iedzīvotāju, viņam/-ai (vai kādam no ģimenes locekļiem, atkarībā no atlases procedūras nosacījumiem) lūgs piedalīties aptaujā.

Aptauja ir anonīma, pašvaldībai tiks iesniegti dati par iedzīvotāju atbildēm tikai apkopotā veidā. Pētījumu centra SKDS pētniekiem ir vairāk nekā 20 gadu pieredze dažādu Latvijas pilsētu iedzīvotāju aptauju veikšanā, pētnieki ir Latvijas Sociologu asociācijas biedri.

Pētījumu centrs SKDS izsaka lielu pateicību tiem Rēzeknes iedzīvotajiem, kas jau iepriekš piedalījušies socioloģiskajās aptaujās, un aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem arī šajā reizē, saņemot zvanu no SKDS intervētāja.

Neskaidrību gadījumā iespējams rakstīt uz pētījumu centru SKDS Zandai Rutkovskai (Zanda.Rutkovska@skds.lv) vai Vinetai Puķei (Vineta.Puke@skds.lv).

Komunikācijas nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs, karlis.poznakovs@rezekne.lv