Notiks online konference “Digitālā migrācija: Darbs. Nākotne. Kopiena.”

Aizvien biežāk mēs izvēlamies veikt darbus attālināti, kas paver ikvienam, īpaši digitālās jomas pārstāvjiem, iespēju strādāt no jebkuras pasaules malas. Tomēr nav līdz galam skaidrs, kā šādu darba un dzīvesstilu sakārtot no likumdošanas puses, jo bieži vien parādās jautājumi : gribu braukt atpakaļ uz Latviju, bet turpināt strādāt ārzemēs attālināti. Gribu pieņemt darbā ārzemnieku, ar kuru strādāsim “zūmā”. Bet kā to noformēt?
Par to, kādas izmaiņas jāveic Latvijas un Eiropas normatīvajos aktos attiecībā uz starptautisko, attālināto darbu un kā to uzlabot, runāsim mūsu tiešsaistes konferencē “Digitālā migrācija: Darbs. Nākotne. Kopiena.”, kas norisināsies 21.-22. oktobrī.
Reģistrācija: www.digimigracija.lv

Pasaules Ekonomikas foruma prognozes liecina, ka pārskatāmā nākotne jau četri no 10 Eiropas Savienības darbiniekiem strādās pilnīgā attālinātā režīmā. Arī Latvijā pēdējos gados būtiski audzis attālinātā darba veicēju skaits, kas strādā gan Latvijas, gan ārvalstīs esošos uzņēmumos. Pieaug arī to darbinieku skaits, kas Latvijā attālināti strādā no ārvalstīm. Šie procesi norāda, ka darba ņēmēju migrācija arvien vairāk pāriet uz digitālo vidi. Tomēr, vai Latvija ir piemērota vieta attālinātā darba veicējiem? Kas būtu jāmaina, lai darba vide būtu draudzīgāka attālināti nodarbinātajiem?

Tiešsaistes konferencē “Digitālā migrācija: Darbs. Nākotne. Kopiena.”, kas norisināsies 21. un 22. oktobrī, tiks prezentēti jaunākie pētījumi par situāciju pasaulē un Latvijā. Starptautiski un vietēji eksperti, politiķi, dažādu sektoru pārstāvji diskutēs par to, kādas izmaiņas jāveic Latvijas un Eiropas normatīvajos aktos attiecībā uz starptautisko, attālināto darbu un kā to uzlabot. Konferencē uzstāsies “digitālie nomadi” ar saviem pieredzes stāstiem un uzņēmēji, pie kuriem viņi strādā. Tā pat būs paredzētas īpašas iespējas attālināti tīkloties ar “digitālajiem nomadiem” no visas pasaules.

Konferenci rīko biedrība APPLV sadarbībā ar Pasaules Brīvo latviešu apvienība un ESI.LV.