Notika pirmais mentorings jauniešiem “Latgales kods”

Vai neiespējamā misija var kļūt reāla?- ar šādu vadmotīvu tika uzsākta 19.11.2021. projekta Latgale biznesam/UAP Latgale ietvaros rīkotā pirmā mentoringa programma jauniešiem – “LATGALES KODS”, kas ar EEZ grantu sniegto iespēju atbalsta jauniešu motivāciju un interesi uzsākt uzņēmējdarbību Latgalē. 
Ap 30 Latgales aktīvie jaunieši piedalījās programmā un  atvēra “Latgales biznesa zināšanu seifa kodu”, online pasākumā diskutējot par uzņēmējdarbību, biznesa izaugsmi Latvijā un inovatīvu ideju attīstību.
Pasākuma organizēšanā piedalījās eksperti – mentori: Salvis Roga – biznesa inkubatora vadītājs, mentors un uzņēmējs un Vilis Brūveris – moderators, video producents un uzņēmējs, TUESI.LV veidotājs.
Ar saviem pieredzes stāstiem dalījās iedvesmojoši Latgales uzņēmēji:
Ezertūre un Million star hotel izveidotāja Santa Šmite aizrāva klātesošos ar savu pieredzes stāstu un īstiem, neviltotiem atbalsta vārdiem; KUUP Kafijas Grauzdētava īpašnieks Oskars Maculevičs iedvesmoja ar savu atgriešanās stāstu Latgalē un sirdslietas pārvēršanu uzņēmējdarbībā;
Savukārt Amati Print zīmola īpašniece Elīna Kļava no Balviem ar savu pārliecinošos, enerģisko un dzirkstošo biznesa idejas attīstības stāstu radīja pārliecību, ka dzīvē viss ir iespējams!
Pasākuma laikā jaunieši paši mēģināja radīt savas biznesa idejas un aktīvākie biznesa ideju autori gan uzreiz pēc pasākuma, gan nākamajā dienā saņēma individuālas koučinga konsultācijas savas biznesa idejas attīstīšanai!

Pasākums tika rīkots Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītā projekta ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros. Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!
#EEANorwayGrantsLatvia

Papildus informāciju iespējams iegūt, sazinoties:  uap.latgale@lpr.gov.lv vai zvanot: +371 26164780.