Noskaidrots nominācijas “Gada uzņēmīgākais remigrants Latgalē” ieguvējs

Godinot labākos Latgales uzņēmumus, Latgales plānošanas reģiona (LPR) Latgales uzņēmējdarbības centrs jau astoto gadu pēc kārtas organizēja konkursu “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2021”.  Izceļot to cilvēku pienesumu tautsaimniecības attīstībai, kuri atgriezušies Latgalē, LPR šī konkursa ietvaros jau trešo gadu veido atsevišķu nomināciju – “Gada uzņēmīgākais remigrants Latgalē”.

Šogad konkursa “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2021” nominācijā “Gada uzņēmīgākais remigrants Latgalē” tika pieteikti astoņi pretendenti: SIA “Beauty Mafia ISL” iMan/iWoman, tetovēšanas meistare Elīna ZelčaIK “Aleksandrs Milašs”IK “Happy People group”keramikas darbnīca “Mālkalns”,  Lilita Kivleniece ar “Skaistuma studiju” un zīmolu “LiepuZiedi”, biedrība “Boxclub 13th round” un  SIA “Cindra”.

2021. gada 10.novembrī, Latgales plānošanas reģiona organizētā tiešraides pasākuma “Latgales diena 2021” laikā tika atklāts, ka sīvā konkurencē par nominācijas “Gada uzņēmīgākais remigrants Latgalē” ieguvējiem tika atzīti Igors Lipskis un Svetlana Siņavska: SIA “Beauty Mafia ISL” īpašnieki no Daugavpils pilsētas, kuri pēc 13 pavadītiem gadiem Lielbritānijā atgriezās dzimtajā Daugavpilī. Laureātus apbalvojuma saņemšanai svinīgā atmosfērā pieteica Latgales speciālās ekonomiskās zonas Uzraudzības komisijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, atzīmējot SIA “Beauty Mafia ISL” augstos sasniegumus, izveidojot spēcīgu uzņēmumu, kas darbojas sieviešu un vīriešu skaistumkopšanas pakalpojumu jomā: kopš 2018.gada, aktīvi darbojoties, tika atvērts pirmais vīriešu bārberšops Daugavpilī “IMan”, izveidota on-line starptautiska frizieru skola, kā arī 2021. gadā atklāts jauns, ekskluzīvs dāmu salons “IWoman”.

Sirsnīgi sveicam konkursa uzvarētājus! Izsakām pateicību ikvienam, kurš atsaucās aicinājumam un pieteica pretendentus konkursa “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2021” nominācijā “Gada uzņēmīgākais remigrants Latgalē”. Lepojamies, ka visi pieteiktie pretendenti: remigranti-uzņēmēji, atgriežoties uz dzīvi Latgalē pēc ilgāka ārzemēs pavadīta laika, ir spējuši attīstīt savu uzņēmējdarbību un turpina sevi pierādīt ne tikai Latgales, Latvijas – bet arī starptautiskā līmenī!

 

Informācijai: 

Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs katru gadu organizē konkursu ’’Latgales reģiona uzņēmēju gada balva’’. Konkurss paredz apzināt arī remigrantus, kas pēc ilgstošas prombūtnes ārzemēs atgriežas Latvijā un uzsāk saimniecisko darbību, tādējādi liecinot par uzņēmējdarbības vides attīstību valstī.

Kopējais konkursa mērķis ir apzināt un godināt Latgales reģiona uzņēmējus, kuri aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību Latgales reģionā, kā arī veicināt Latgales reģiona uzņēmēju atpazīstamību, plašsaziņas līdzekļos popularizējot labas uzņēmējdarbības prakses piemērus Latgalē.

Latgales plānošanas reģions  “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva” ir jebkuram iedzīvotājam, organizācijai, uzņēmuma kolektīvam, komersantam, biedrībai, iestādei un pašvaldībai.

Pagājušajā gadā par uzvarētāju šajā nominācijā tika atzīts SIA “Customized drilling solutions Latvia” īpašnieks Andrejs Leščovs no Daugavpils pilsētas, kas nodarbojas ar naftas un gāzes urbšanas iekārtu ražošanu. “Ideja par biznesu – naftas un gāzes urbšanas iekārtu ražošanu – mums ar draugiem radās Apvienotajā Karalistē. Nonācām pie secinājuma, ka mēs paši varam dibināt savu uzņēmumu un sākt ražot kvalitatīvu produktu saviem klientiem. Breksita laikā pieņēmām lēmumu uzņēmumu pārcelt uz Latviju, jo šeit ir ērtāk sadarboties ar Eiropas Savienības un postpadomju valstīm, turklāt Latvijai ir laba ģeogrāfiskā atrašanās vieta. Protams, es ļoti gribēju strādāt savā dzimtenē,” stāsta uzņēmuma pārstāvis Andrejs Leščovs.

Savukārt 2019.gadā nominācijā “Gada uzņēmīgākais remigrants Latgalē” balvu pirmo reizi saņēma SIA “IGGI” – Igors Nikitins “Fresh Terase” saimnieks, kurš pēc 7 Anglijā pavadītiem gadiem savā dzimtajā pilsētā Rēzeknē īstenoja lounge dārza koncepciju, kuras galvenais kroņa ēdiens ir meksikāņu burito, kas pielāgots latgaliešu garšas kārpiņām. Ideja lolota 1, 5 gadu. Tas ir pavisam jauns koncepts pilsētā, kas piesaista kā rēzekniešus, tā arī pilsētas viesus. I. Nikitins saglabāja dārza dabisko vidi, atstājot gan ābeles, gan arī ogu krūmus, piedāvā apmeklētājiem arī vietējo mājražotāju produkciju.

Papildus informācija:
astrida.lescinska@lpr.gov.lv
– interneta vietnē www.lpr.gov.lv sadaļā remigrācija
– sociālā tīkla “Facebook” lapā:
www.facebook.com/es.atgriezos.latgale
– Instagram kontā: www.instagram.com/es_atgriezos_latgale/