LUC eksperti sniedz viedokli raidījumā “Biznesa iespējas Latgalē: Uzņēmējdarbības attīstība”

Reģionālā televīzija LRT+ sadarbībā ar SIA MEDIASTRIMS ziņu portālu GRANI.LV uzsāk jaunu raidījumu ciklu “Biznesa iespējas Latgalē”, kura mērķis ir informēt Latgales iedzīvotājus, topošos un esošos uzņēmējus par pieejamajiem uzņēmējdarbības atbalsta instrumentiem.

Pirmajā raidījumā kā uzņēmējdarbības jomas eksperti viedokli sniedza Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Andris Kucins un remigrācijas koordinatore Latgalē Astrīda Leščinska.

Raidījumā tika apskatītas tēmas, kas saistītas ar uzņēmējdarbības uzsākšanu pašos pirmsākumos, par pieejamajiem valsts un pašvaldību uzņēmējdarbības atbalsta instrumentiem, kā arī tika uzklausīti jauno uzņēmēju pieredzes stāsti ceļā uz savas biznesa idejas īstenošanu: piemēram, kafejnīca Neko Mi Mi Daugavpils centrā tika izveidota, pateicoties gūtajam atbalstam Daugavpils pilsētas domes grantu programmā “Impulss 2019”. Šī programma bija vienīgais atbalsta veids, kas tika izmantots. Taču kafejnīcas vadītāja Tatjana Belicka–Hsu atzīst, ka biznesa uzsākšanas posmā uzņēmējiem Latgalē ir iespēja saņemt atbalstu no dažādiem avotiem. Savukārt Iļja Ivanovs no Biķernieku pagasta brendija ražošanā apvienoja tradīcijas un jaunākās tehnoloģijas: Iļja 2019. gadā ar savu ideju piedalījās Daugavpils novada konkursā topošajiem un jaunajiem uzņēmējiem, gūstot atbalstu biznesa idejas attīstīšanai.

Anita Ozoliņa ir vienīgās kaķu kafejnīcas Latvijā “Kotoffski” īpašniece un vadītāja. Attīstot biznesu, Anita ieguva lielu pieredzi līdzfinansējuma piesaistē no dažādiem avotiem. Viņa pastāstīja, ar kādiem izaicinājumiem nākas saskarties, uzsākot ceļu savas biznesa idejas īstenošanai.

Raidījumu cikls tapis ar Mediju atbalsta fonda ieguldījumu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2021

Papildus informācija: lat.grani.lv/