Latgales plānošanas reģions saņem pateicību nominācijā “Uzņēmums – Zemessardzes popularizētājs”

23.februārī Zemessardzes 36.kaujas atbalsta bataljona  pārstāvji pateicās Latgales plānošanas reģionam par atbalstu un ieguldījumu Zemessardzes stiprināšanā. Latvijas Republikas aizsardzības ministra Arta Pabrika pateicību Latgales plānošanas reģionam nominācijā “Uzņēmums – Zemessardzes popularizētājs” pasniedza Zemessardzes 36.kaujas atbalsta bataljona komandieris pulkvežleitnants Oskars Omuļs, bataljona virseržants štāba virsseržants Guntars Lizdiks un bataljona kapelāns virsleitnants Haralds Broks.

Pateicību saņēma Latgales plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore Astrīda Leščinska, kura jau trīs gadus sadarbojas ar Zemessardzes speciālistiem remigrantu nodarbinātības jomā Latgalē. A.Leščinska atzīst: “Remigrantu atgriešanos bieži vien nosaka nodarbinātības iespējas Latvijā, stabils atalgojums un sociālās garantijas. Daļa emigrantu vēlas atgriezties Latvijā, lai sargātu valsti, dienētu Nacionālajos bruņotajos spēkos. Latgalē izveidotajā bruņoto spēku bāzē Lūznavā tika izveidots profesionāls kaujas atbalsta bataljons, remigrantiem bija iespēja iekārtoties darbā. Mums ir izveidojusies lieliska sadarbība ar Latgales Zemessardzes pārstāvjiem, kurus aicinām uz  remigrācijas sekmēšanas aktivitātēm, remigrantu nodarbinātības iespējām.

NBS militārā bāze un Latgalē pirmā profesionālā dienesta karavīru apakšvienība, kas Lūznavā darbojas kopš 2018. gada 31. maija, rada plašas iespējas Latvijas pilsoņiem apgūt karavīra profesiju ar turpmāko dienesta vietu Lūznavā vai Daugavpilī.

Zemessardze ir lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats. Zemessardzē uzņem Latvijas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem. Informācija par prasībām uzņemšanai Zemessardzē ir atrodama Zemessardzes mājas lapas www.zs.mil.lv sadaļā – Pievienojies! Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē un veicinātu atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, darbojas Zemessardzes vienotais diennakts tālruņa numurs – 1811.