Gaidot pašvaldību vēlēšanas, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas pagalmā būs skatāmi jauniešu sociālo plakātu konkursa „Esi aktīvs, piedalies!” labākie darbi

14.maijā plkst.16.00 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas pagalmā tiks atklāta sociālo plakātu konkursa “Esi aktīvs – piedalies!” laureātu apbalvošana  un11 darbu zibakcijas izstāde. Konkursu organizēja biedrība ESTO, aicinot jauniešus ar vai bez priekšzināšanām mākslas jomā paust savu attieksmi par pilsoniskas sabiedrības procesiem un veicinot līdzcilvēku iesaisti pašvaldību vēlēšanu norisēs.

Pirmajā plakātu konkursā tika iesniegti 24 jauno mākslinieku darbu pieteikumi. Žūrija vērtēja autoru radošās idejas oriģinalitāti, darba tehnisko detalizāciju un izstrādi, kā arī plakāta iespējamo pielietojamību pašvaldību vēlēšanu kampaņās.
Par labākajiem darbiem žūrija atzina Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studentu Gitas Līpenītes-Čudares, Aivijas Gritānes, Ričarda Roberta Laganovska un Santas Katkevičas veidotos plakātus, kuri oriģinālā un trāpīgā veidā pauda aicinājumu uz atbildīgu lēmumu pieņemšanu un iesaistīšanos nākotnes sabiedrības veidošanā. Viens no žūrijas locekļiem, radošais vizionārs un reklāmas skolas pasniedzējs Raimonds Platacis atzina, ka “uzvarēja tie darbi, kas pēc vēstījuma un grafiskā izpildījuma nolasījās vislabāk”. Divpadsmit žūrijasprāt labākie darbi ir aplūkojami biedrības ESTO un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas mājaslapās.

Plakātu izstādes atklāšanas pasākumā, ievērojot visus distancēšanās noteikumus, dalībnieki, kuru darbi tiks eksponēti izstādē, saņems konkursa dalībnieka diplomus. Tiks pasniegta konkursa uzvarētāja balva, atzinības raksti, kā arī skatītāju simpātiju balva, ko noteiks biedrības ESTO un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas mājaslapu aptaujas balsojums.
Konkursā iesniegtie plakāti līdz pašvaldību vēlēšanu dienai tiks izstādīti vairākās ceļojošās izstādēs dažādās Latgales vietās, rosinot ikvienu novērtēt vēlēšanu nozīmību pilsoniskas valsts attīstībā un katra pienākumu iesaistīties lēmuma pieņemšanā un pašvaldību vēlēšanu procesā.

Sociālo plakātu konkurss “Esi aktīvs, piedalies!” tapis biedrības ESTO projekta “Klausies. Saproti. Rīkojies!” ietvaros, kuru finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu „Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

Preses ziņu sagatavoja Ilona Rupaine, tālr.26119946, ilona.rupaine@gmail.com