Izstādes Maļinovas pagasta bibliotēkā

Maļinovas pagasta bibliotēkā oktobra mēnesī bija skatāmas divas ļoti interesantas un krāsainas izstādes.

Ineses Minovas gleznu izstāde “Krāsu virpulī”. Izvietojot gleznas bibliotēkā sajutu mākslinieces pozitīvo enerģiju un siltumu, ko gleznas izstaro. Bibliotēkā kļūst mājīgi, telpa piepildās ar īpašu auru. Gleznās attēlotie ziedi, dabas skati, kaķis ir kā dzīvi un pēc sārtā ābola roka pastiepjas paņemt no galda.

Bibliotēkā varēja aplūkot arī Višķu sociālās aprūpes centra, Dienas aprūpes centra klientu ar īpašām vajadzībām radošo darbu izstādi “Rudens brīnumi”, kas tapusi personām ar GRT projekta “Deinstitucionalizācijas pasākumu īstenošana Latgales reģionā” Nr. 9.2.2.1./15/I/005 ietvaros. Izstādē redzamie darbiņi izpildīti dažādās tehnikās, interesantie dzīvnieciņi, mazās pūcītes un filcētās glezniņas. Darbiņi izgatavoti no dažādu materiālu atgriezumiem, koka un kartona. Šeit var smelties idejas radošām darbnīcām.

Bibliotēkai ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Višķu dienas aprūpes centru un filcētās glezniņas tapušas radošā darbnīcā no vilnas. Paldies atraktīvajām un enerģiskajām Dienas centra darbiniecēm Svetlanai Miglānei un Terēzijai Aleksejevai par sadarbību un jauniem izaicinājumiem.

Informāciju sagatavoja

Maļinovas pagasta bibliotēkas vadītāja Elvīra Kokina

Avots: daugavpilsnovads.lv