Izsludināts radošais konkurss bērniem “Vasals kai pyupols!”

Latgales plānošanas reģions aicina vietējos bērnus, tostarp remigrantu un repatriantu bērnus, kā arī potenciālos remigrantus, kas dzīvo ārpus Latvijas, diasporas locekļus, latviešu skoliņu audzēkņus piedalīties radošajā konkursā bērniem “Vasals kai pyupols!” (tulkojumā no latgaliešu valodas “Esi vesels kā pūpols!”).

Konkursa mērķis ir veicināt bērnos izpratni par lietderīgu brīvā laika pavadīšanu, pozitīva noskaņojuma saglabāšanu, pavadot pašizolācijas laiku ģimenē Lieldienu laikā. Veicināt sabiedrības vienotību, veidojot pozitīvu un možu garu caur saliedējošām un radošām aktivitātēm, iesaistot ģimenes locekļus.

Bērni tiek aicināti, izmantojot dažāda veida uzskates līdzekļus (nofilmējot nelielu video – līdz 3 minūtēm, nobildējot fotogrāfiju vai uzzīmējot A4 formāta zīmējumu jebkurā tehnikā) atainot, kā ģimene pavada brīvo laiku, gatavojoties Lieldienām.

Radošajos darbos ir jāatspoguļo aktivitātes, kas ir saistītas ar Lieldienu tradīcijām, piemēram, pūpolu pušķīšu veidošana, olu krāsošana, svētku maltītes pagatavošana, šūpošanās uz šūpolēm, olu ripināšanas sacensības, utml.  Tās var būt dažādas radošas aktivitātes, tostarp dzejoļa deklamēšana, dziesma vai deja.

Radošie darbi līdz 06.04.2021. (ieskaitot) jāiesūta uz e-pastu: astrida.lescinska@lpr.gov.lv.

Visi iesūtītie darbi tiks izvietoti sociālā tīkla Facebook lapā “Es atgriežos Latgalē” un līdz 14.04.2021. nodoti publiskajai balsošanai.

Ar nolikumu var iepazīties šeit Nolikums

Aktivitāte tiek īstenota VARAM prioritārā pasākuma 2019.-2021. gadam “Diasporas likuma normu īstenošanai (Atbalsta pasākums remigrācijas veicināšanai “Reģionālās remigrācijas koordinators”)” ietvaros.

Papildu informācija:

Astrīda Leščinska

Latgales plānošanas reģiona

remigrācijas koordinatore

Tālr.+371 20349136

e-pasts:astrida.lescinska@lpr.gov.lv.