“Gribu atgriezties Latvijā! Ar ko sākt?” – NVA EURES vebinārs par nodarbinātības iespējām, atgriežoties Latvijā

2021.gada 11. maijā Zoom platformā notika jau trešais Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienesta tīkla (EURES) organizētais vebinārs “Gribu atgriezties Latvijā! Ar ko sākt?”. Vebinārs tika organizēts ar mērķi informēt Latvijas valsts piederīgos par nodarbinātības iespējām Latvijā un kārtojamajām formalitātēm pirms izbraukšanas un atgriežoties, kā arī  par to, kādu atbalstu un pakalpojumus piedāvā NVA un EURES.

ESF projekta “EURES tīkla darbība Latvijā” vadītāja Līga Baufale: “Latvijas valstspiederīgajiem, kuri dzīvo un strādā ārvalstīs, bet apsver iespēju vai arī jau ir nolēmuši atgriezties Latvijā, ir ļoti svarīgi būt informētiem par darba tirgus situāciju un darba iespējām Latvijā, kā arī par rīcībām, kas jāveic atgriežoties. Piemērota darba atrašana Latvijā un ar pārcelšanos saistītu visu nepieciešamo dokumentu secīga, savlaicīga un pareiza noformēšana ir veiksmīgas atgriešanās priekšnosacījumi.  NVA EURES vebināru dalībnieki varēs ne vien saņem padomus, kā jārīkojas, pārceļoties, un iegūt aktuālo informāciju par darba iespējām un dzīves apstākļiem Latvijā, bet arī dalās ar citiem potenciālajiem remigrantiem un viņu ģimenēm savā pieredzē, kas gūta, risinot ar pārcelšanos saistītus jautājumus.”

Vebinārā tika sniegta informācija par darba iespējām Latvijā, sociālo aizsardzību (ģimenes pabalsti, bezdarbnieka pabalsts, tā eksports u.c.), kā arī minēti noderīgi interneta resursi darba meklēšanai Latvijā un izklāstīti pirms/pēc atgriešanās soļi. Vebināru vadīja Nodarbinātības valsts aģentūras Daugavpils filiāles konsultante EURES jautājumos Agija Mickeviča.

Prezentācija ir pieejama šeit: EURES_3.vebinars-2021.1.p.g.

Piereģistrēties nākamajam vebināram, kas notiks 08.06.2021 var šeit forms.gle/gSuT6QDDEP9cCfX27

Papildus informācija par NVA un EURES aktivitātēm pieejama:

Mājaslapa: www.nva.gov.lv/eures

E-pasts: eures@nva.gov.lv

Facebook: www.facebook.com/eureslatvia/

Linkedin: www.linkedin.com/company/eures-latvia

Informācijas avots:

Nodarbinātības valsts aģentūras mājas lapa: www.nva.gov.lv