Grantu programmā “Impulss” iesniegti 26 pieteikumi

17. maijā noslēdzās pieteikumu iesniegšana Daugavpils Domes grantu programmā “Impulss”, tika iesniegti 26 pieteikumi. 4 projekti  iesniegti atkārtoti.

No 26 projektiem 10 – ražošanas jomā un 16 – pakalpojumu jomā, iesniedzēji ir 18 – privātas personas un 8 juridiskas personas. Ļoti populāras nozares ir veselība un skaistumkopšana (4 projekti) un sadzīves pakalpojumi (4 projekti). Tālāk seko pārtikas ražošana (2), kokapstrāde(2), šūšana (2) un ēdināšana (2).

Iesniegtie projekti tiks rūpīgi vērtēti un rezultātus paziņos ne vēlāk kā līdz  21. jūnijam.

Pagajušajā gadā grantu programmā “Impulss” bija iesniegti 37 pieteikumi.

“Impulsa” mērķis ir palīdzēt realizēt Daugavpilī interesantus biznesa projektus un radīt jaunas darba vietas. Pastāvēšanas laikā, kopš 2014.gada, no 194 iesniegtiem projektiem realizēti 66 projekti un   pilsētā izveidotas vairāk nekā 100 jaunas darba vietas, kopējais pašvaldības granta apjoms sasniedzis 345 500  eiro.

Piedalīties varēja  Daugavpils komersanti (komercsabiedrības), kas uz līguma slēgšanas momentu nav vecāki par 2 gadiem, kā arī Daugavpilī ne mazāk kā vienu gadu deklarētas  fiziskas personas, kas granta saņemšanas gadījumā apņemas dibināt komercsabiedrību vai reģistrēt individuāla komersanta statusu savas biznesa idejas realizācijai.  Pieejamais granta finansējuma apmērs ir līdz 7000 eiro. Atbalsta intensitāte ir līdz 75% no atbalstāmām izmaksām.

Interese no jauniem uzņēmējiem bija liela: daudzi piedalījās informatīvajā seminārā, kas norisinājās 23.aprīlī ZOOM platformā. Taču krietni vairāk ir to, kas vērsās pēc konsultācijām telefoniski, uzdodot konkrētus jautājumus par konkrētiem projektiem. Dažreiz runa bija par iepriekš iesniegtiem, taču sākotnēji neakceptētiem, par ideju pārstrādi un uzlabošanu. Konkursa nolikums to neliedz, un ir bijuši gadījumi, kad ideja tika atbalstīta pēc trešās iesniegšanas. Pēc Attīstības departamenta atzinuma, šāda pieeja ļauj noslīpēt tiešām labas ieceres.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa sadarbībā ar Attīstības departamentu