Glempings “Velo Latgale” – sapņu un miera oāze ezera krastā

Facebook tiešraidē 27.maijā notika jau devītais raidījums „Stunde Latgolys laivā”. Šoreiz remigrācijas koordinatore Astrīda Leščinska sarunājās ar jaunizveidotās un gaumīgās ģimenes atpūtas vietas glempings “Velo Latgale” īpašnieci Ingu Leikumu no Krāslavas novada.

Izvaltas pagasta Mazo Onzuļu ciemā, Sargovas ezera krastā tūristiem 2020. gada vasaras izskaņā durvis vēris glempings “Velo Latgale”, ciemiņiem rimtai atpūtai piedāvājot divas kupolteltis: “Ūdensroze” un “Niedres”, no kurām paveras brīnišķīgs panorāmas skats uz ezeru. Šī gada vasarā būs pieejama arī pirtiņa un papildus visam klāt tiek piedāvāts daudzveidīgs aktīvās atpūtas inventārs, proti, iespējams iznomāt velosipēdus, SUP dēļus, laivu un dažādas dārza vai galda spēles, kā arī projektoru kino vakariem, kas noderēs interesantai un aktīvai atpūtai. Iespējams aplūkot un pabužināt arī melngalves aitas no glempingam kaimiņos esošās aitu saimniecības “Upmalas”.

“Velo Latgale” saimniece Inga, uz jautājumu – kas tad īsti ir glempings? – smaidot atbild, ka tas būtībā ir “glamūrīgais kempings”, kas nozīmē, ka kempinga sniegtās iespējas būt dabas tuvumā tiek apvienotas ar gaumīgu un komfortablu vidi. “Mūsu glempings – tā ir vieta, kur būt tuvāk dabai, atpūsties no ikdienas steigas, baudot skaistus saullēktus un saulrietus, piedzīvot romantiskus mirkļus, kā arī gūt iedvesmu, prieku un visbeidzot- izbaudīt ko nebijušu! Tas ir kā pārsteigums – jo mūsu viesi parasti ir ļoti patīkami pārsteigti, ienākot kādā no kupolteltīm” atzīmē Inga.

Un tam tik tiešām ir grūti nepiekrist, jo abas glempinga kupolteltis ir ar ļoti gaumīgu un komfortablu iekārtojumu: tajās ir viss nepieciešamais skaistai atpūtai pašā ezera krastā kā saulainā, tā arī lietainā dienā, jo kupolā esošās krāsniņas dzīvā uguns noteikti sasildīs arī vēsākos laika apstākļos.

Sarunas turpinājumā Inga pastāsta par glempinga rašanās ideju un diezgan ilgo ceļu līdz tās realizācijai, kā arī stāstu par to, kā radies neparastais atpūtas vietas nosaukums. “Ideju pilna galva man ir jau no bērnības!“ ar entuziasmu atzīst Inga un secina, ka mīlestība pret viesu uzņemšanu viņas ģimenē jau ir ļoti sen, jo bērniem esot ļoti daudz draugu un visi vienmēr ir pulcējušies viņu ģimenes mājās! “Galvenais ir noticēt pašam sev, uzdrīkstēties un atrast atbalstu” motivējoši piebilst glempinga saimniece. “Man ir ļoti paveicies, ka mums ir tik forša un kupla ģimene, kas mani vienmēr ir atbalstījusi šīs idejas attīstīšanas ceļā!”.

Interesējoties par to, kas dod Ingai spēku darboties ikdienā un kādi ir viņas hobiji, viņa atbild, ka jau pati darbošanās šajā gleznainajā atpūtas vietas teritorijā sniedz iedvesmu, savukārt tautas dejas ir gan Ingas hobijs, gan šobrīd jau arī sirdsdarbs deju kolektīva vadītājas amatā!

Biznesa veiksmes formula, kā atzīst glempinga “Velo Latgale” saimniece Inga, viennozīmīgi ir laba ideja, klāt nāk centība, veiksme un galvenais – darīt to darbu, kas patīk!

Pateicamies Ingai par iedvesmojošo stāstījumu un aicinām iepazīties ar glempinga “Velo Latgale” piedāvātajām atpūtas iespējām interneta vietnē www.glampingvelolatgale.lv, kā arī sociālajos tīklos www.facebook.com/glempings, www.instagram.com/velo_latgale.

Sarunu vadīja remigrācijas krustmāte Latgalē Astrīda Leščinska. Raidījums tapis sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu un diasporas sociālo mediju “LAIVA”.